14:33:14 03.10.2023
Stiri

Un fost partid de guvernare îi propune Maiei Sandu crearea unei „CELULE DE CRIZĂ” pentru depășirea problemelor cu care se confruntă R. Moldova: „Nu credem că e nevoie de revolte și destabilizare, dar perpetuarea actualei situații este inadmisibilă”

Actualitate 13.01.2022 14:14 Vizualizări2845 Autor: Ziarul National
Un fost partid de guvernare îi propune Maiei Sandu crearea unei „CELULE DE CRIZĂ” pentru depășirea problemelor cu care se confruntă R. Moldova: „Nu credem că e nevoie de revolte și destabilizare, dar perpetuarea actualei situații este inadmisibilă”


Președinta Maia Sandu este sfătuită să creeze de urgență o celulă de criză, din care să facă parte experți în energetică, în domeniul sanitar, dar și reprezentanți ai partidelor extraparlamentare de orientare proeuropeană, pentru întreprinderea măsurilor necesare și depășirea situației în care s-a pomenit R. Moldova. În opinia Partidului liberal Democrat din Moldova (PLDM), republica noastră nu are nevoie de revolte și de destabilizarea situației prin proteste stradale.

„PLDM constată că încrederea cetățenilor în instituțiile statului scade pe zi ce trece, datorită unor politici netransparente și lipsa unei analize a impactului de reglementare promovate de actuala guvernare. R. Moldova a ajuns într-o criză sanitară, economică, socială și energetică fără precedent. Ca și majoritatea cetățenilor, suntem îngrijorați de evenimentele care se întâmplă în R. Moldova. În același timp, ținem să reamintim unor lideri ai unor partide extraparlamentare, lideri care au fost în loc de preș în anticamera lui Plahotniuc, lideri care au contribuit prin acțiunile lor la instaurarea oligarhiei și a unui stat capturat:

PLDM a susținut necondiționat în campania electorală PAS, dar nu se află sub nicio formă la guvernare. Speculațiile că în funcțiile-cheie sunt promovați reprezentanții PLDM sunt mincinoase și calomnioase. Cei care astăzi dețin funcții în stat nu ne reprezintă și nu sunt membrii partidului. Acești lideri, încearcă să șteargă colbul și mucegaiul pentru a-și lustrui propria imagine pătată de-a lungul anilor”, se arată în declarația remisă de liberal-democrați, aflați la guvernare în perioada 2009-2015.

PLDM consideră că este imperios necesar inițierea „unui dialog sincer” între toate partidele proeuropene și societate, pentru depășirea acestei situații.

„Noi, spre deosebire de unii exponenți politici, care nu au învățat lecțiile trecutului, nu credem că astăzi, cu orice preț, e nevoie de revolte și destabilizare. În același timp, perpetuarea actualei situații este inadmisibilă. Prin urmare, solicităm actualei guvernări, sub conducerea președintelui R. Moldova, crearea, în regim de urgență, a unei celule de criză privind situația creată, cu implicarea experților în domeniu, societății civile și a reprezentanților partidelor extraparlamentare de orientare proeuropeană, pentru întreprinderea măsurilor necesare și depășirea acestei situații”, se arată în declarația liberal-democraților.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md