08:41:56 18.02.2020
 
Stiri

Un deputat PPDA pune piciorul în prag PSRM-ului: „Am mari dubii că putem merge în formula și abordările actuale cu majoritatea tehnică parlamentară”

Politică 09.09.2019 15:19 Vizualizări2399 Autor: Ziarul National
Un deputat PPDA pune piciorul în prag PSRM-ului: „Am mari dubii că putem merge în formula și abordările actuale cu majoritatea tehnică parlamentară” facebook


Uniunea Europeană manifestă indulgență și este extrem de tolerantă față de Republica Moldova, pentru a o încuraja și a susține forțele proeuropene de aici, afirmă președintele Comisiei parlamentare de politică externă și integrare europeană, Iurie Reniță. Legislatorul de la PPDA consideră, de asemenea, că președintele Igor Dodon își arogă atribuții de politică externă pe care nu le are.

Președintele Comisiei parlamentare de politică externă și integrare europeană, Iurie Reniță, a declarat, în contextul vizitei președintelui Igor Dodon la Bruxelles, că acesta îți atribuie drepturi de politică externă pe care nu le are potrivit Constituției. Deputatul Iurie Reniță se referă și la ceea ce el a numit „păguboasa politică externă de neutralitate” care de la independență și până în prezent a adus dependența de gazul rusesc.

„Cum poți să mergi la Bruxelles, la NATO și să ceri recunoașterea neutralității, cu o armată de ocupație rusească pe teritoriul nostru? Niciun cuvânt nu se spune despre retragerea armatei și a tuturor stocurilor enorme care sunt aici și pe urmă să vedem ce înseamnă neutralitatea permanentă. El umblă cu o poveste mai veche rusească despre o neutralitate permanentă. Dodon are o vădită constrângere estică atunci când merge la Bruxelles și e mai mult o chestiune de joc politic și protocolar și mai puțin o pledoarie cu adevărat europeană”.

Deputatul din partea blocului ACUM susține că este decepționat de numirile din ultima vreme de la instituțiile importante ale statului, unde au ajuns persoane politice, fapt ce duce la consolidarea influenței ruse în Republica Moldova. El crede că deputații din bloc nu ar trebui să cedeze în cazul votării unor asemenea hotărâri.

„Am mari dubii că putem merge în formula și abordările actuale cu actuala majoritate tehnică parlamentară (...) Votăm acele legi în care există o abordare proeuropeană și în interesul național, dacă nu există acest interes comun, nu avansăm”, propune Reniță.

Iurie Reniță consideră că în prezent UE este indulgentă și tolerantă cu autoritățile de la Chișinău.

„S-a reușit deblocarea asistenței financiare, dar trebuie să spunem că UE manifestă indulgență și este extrem de tolerantă ca să ne încurajeze și pentru început crede că e o abordare corectă de a susține forțele pro-europene. Vă asigur, dacă actuala majoritate parlamentară nu va urma acest curs pro-european, UE va proceda la fel cum a făcut-o cu fosta guvernare: va sista asistența financiară.”

Iurie Reniță se arată deranjat și de faptul că Președinția, prin intermediul lui Igor Dodon, ar fi monopolizat absolut totul în Rep. Moldova. El crede că niciun actor politic nu ar trebui să intervină în activitatea instituțiilor statului.

sursa: radiochisinau.md

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md