17:09:11 27.11.2020
 
Stiri

Un alergător din R. Moldova a câștigat MARATONUL NISIPULUI de la Mamaia. La START s-au aliniat peste 1 800 de participanți

Sport 01.04.2019 16:40 Vizualizări1893 Autor: Ziarul National
Un alergător din R. Moldova a câștigat MARATONUL NISIPULUI de la Mamaia. La START s-au aliniat peste 1 800 de participanți


Vitalie Gheorghiță din R. Moldova a câștigat Maratonul Nisipului, pe o distanță de 42 km, care s-a desfășurat ieri în stațiunea Mamaia, Constanța. Printre câștigători se numără și alți sportivi din R. Moldova, care s-au impus pe distanța de 10 km și 21 km.

Potrivit organizatorilor, la start au fost prezenţi şi sportivi din R. Moldova, Spania, Finlanda, Suedia, Bulgaria, Franța, Italia, Statele Unite ale Americii etc.

Evenimentul sportiv internațional, ajuns la a șasea ediție, este organizat de Asociația Sportivă „SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, și conține patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10km XS SPORTS NUTRITION şi cursa populară de 3 km), precum și crosul Family Run (aproximativ 1km) - care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora, dar și Cursa Campionii Școlii, dedicată elevilor din școlile constănțene.

Câștigători - Cursa de 10 kilometri XS Sport Nutrition

La categoria băieți, cursa de 10 km a fost câștigată de Tudor Cebotari din R. Moldova, care a înregistrat un timp excelent: 37 de minute şi 14 de secunde. Locul secund a fost ocupat de compatriotul său Andrei Bogaci, iar locul al treilea de constănțeanul Bogdan Ofițeru. În cadrul cursei de 10 kilometri fete, constănţeanca Daniela Ciocan a păşit pe prima treaptă a podiumului, cu un timp de 47 de minute şi 26 de secunde, locul II a fost obţinut de Mirela Mihai, iar locul III, de Teodor Nadrag.

Câștigători – Cursa de Semimaraton (21 km)

Semimaratonul, a doua probă ca dificultate din cadrul evenimentului, a fost câștigat, la categoria băieți, de Mihail Bizniuc din R. Moldova, care a înregistrat un timp de o oră, 23 minute şi 38 de secunde, locul II a fost ocupat de basarabeanul Igor Timbalari, iar locul al treilea, de Laurențiu Cobzaru. La categoria fete, cursa a fost câștigată detașat de Ilinca Maria Tempeanu, care a trecut linia de finiș într-o oră, 38 de minute şi 51 secunde, Maria Magdalena Veliscu s-a clasat pe locul al doilea, iar Violeta Spanache a completat podiumul.

Câștigători – Cursa de Maraton (42 km)

Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanţi. Primul, la categoria băieți, a trecut linia de finiș basarabeanul Vitalie Gheorghiță, după 2 ore, 44 de minute şi 17 secunde. Pe locul II s-a situat Ionel Rapotan, iar Victor Spătaru a terminat cursa pe locul III. La categoria fete, maratonul a fost câștigat de Alexandra Ungureanu, care a terminat cursa în 3 ore 46 de minute şi 19, locul secund – Elena Georgiana Modrescu, locul al treilea – Ana-Maria Comănescu.

Câștigătorii de la cele patru probe competitive au primit premii substanțiale în bani și produse. Valoarea totală a premiilor a ajuns la 45.000 de lei.

Ediţia următoare: 29 martie 2020

„Maratonul Nisipului din acest an a fost o sărbătoare în toată regulă. Nu doar una sportivă, ci şi una cu o însemnătate aparte pentru toţi românii de pretutindeni. Au fost peste 1800 de participanți, majoritatea din România și din țări membre ale UE, care au purtat tricoul cu însemnele uniunii, astfel încât să celebrăm împreună principiul egalității şi iubirea pe care o purtăm pentru întreaga familie europeană. Cu atât mai important a fost acest eveniment, cu cât România a preluat președinția rotativă a UE la 1 ianuarie 2019. La evenimentul sportiv am văzut foarte multe râsete, multă bucurie, mult entuziasm, chiar dacă vorbim de participanţii de la cei 42 de km sau de copiii care au alergat 1 km. Ediţia a VII-a a evenimentului este programată pe data de 29 martie 2019”, declară Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive „Sanasport”, organizator al evenimentului internațional Maratonul Nisipului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


gheorghe 04.04.2019 08:51

Felicitari! Castigatorul maratonului este si castigatorul semi-maratonului de fapt, "la timp"! Timpul sau pentru 2 semi-maratoane este mai rapid decat de 2 ori timpu castigatorului de la semimaraton: 2:44.17 : 2 = 1:22.08,5 fata de castigatorul semimaratonului: 1:23.38 Vitalie a alergat de doua ori la rand si MAI REPEDE (in medie) cu 1 min si 30 de secunde fiecare jumatate!!! Bravo si sa te vad(din Canada) campion OLIMPIC, poti sa alergi bine sub 2 ore si 10 minute! PS: email nefolosit

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

20.11.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // (Auto)amăgire, suspi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md