05:16:57 24.04.2024
Stiri

„Un adevărat spectacol de culoare”: Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”, inaugurat în prezența oaspeților din România. Buchet de flori pentru maestrul Doga, care a împlinit 87 de ani pe 1 martie

Actualitate 02.03.2024 14:50 Vizualizări1528 Autor: Ziarul National
„Un adevărat spectacol de culoare”: Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”, inaugurat în prezența oaspeților din România. Buchet de flori pentru maestrul Doga, care a împlinit 87 de ani pe 1 martie


Artiști de excepție au evoluat aseară pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chișinău, în cadrul spectacolului „Mărțișor: Magia primăverii”, care a inaugurat cea de-a 58-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”.

Maestrul Eugen Doga, care a asistat la concert în calitate de spectator, a primit felicitări, flori și aplauze cu ocazia împlinirii, în aceeași zi, a vârstei de 87 de ani.Pe lângă sutele de spectatori, la concert au aplaudat președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului Igor Grosu, președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, europarlamentarii Siegfried Mureșan și Rareș Bogdan, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, ministrul Culturii de la Chișinău, Sergiu Prodan.„O reală bucurie să mă aflu în această seară, la Chișinău, la inaugurarea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”. Ajuns la cea de-a 58-a ediție, evenimentul este o adevărată tradiție pentru începutul primăverii. Muzică, dansuri, obiceiuri și un adevărat spectacol de culoare. Felicitări artiștilor și organizatorilor!”, a transmis președintele Senatului României, Nicolse Ciucă.Președinta Maia Sandu a menționat că ediția festivalului din acest an este una specială, întrucât pentru prima dată, „Mărțișorul” va ajunge în toate raioanele R. Moldova, dar și peste granițele ei. Artiștii de la noi, dar și din străinătate vor urca pe scenele din zeci de orașe și sate din republică și de peste hotare.„I-am urmărit cu admirație pe artiștii noștri, nume care sunt cap de afiș pe scene mari la Copenhaga, Geneva sau Lisabona. Știu că în spatele unei străluciri de o oră în luminile rampei sunt luni și ani de muncă, de sacrificiu. De aceea, trebuie să știm să-i cinstim pe cei buni, să-i cunoaștem și să ne promovăm valorile”, a declarat șefa statului după spectacol.

Menționăm că la spectacolul de inaugurare a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor” au urcat pe scenă Valentina Nafornița, Dumitru Mîțu, Cătălin Josan, Cristina Scarlat, Lilia Istratii, Anastasia Homițcaia (balerină), Eugen Negruța (bandoneon), Ilian Gârneț (vioară), Martina Meola (pian), Petra Pleșca (vioară), Mihaela Strâmbeanu, Baletul Național JOC, Formația „Noroc”, Concertino Accordion Band, Art Studio Repede, dar și studenții Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice.Artiștii au fost acompaniați de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, dirijor - Mihail Agafița.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md