21:49:42 01.12.2022
Stiri

Vlad Filat, PROPUNERE pentru PAS și Platforma „DA” în perspectiva alegerilor prezidențiale, dar și parlamentarelor ANTICIPATE. Vrea LISTĂ comună la următorul scrutin legislativ

Actualitate 19.08.2020 14:36 Vizualizări1560 Autor: Ziarul National
Vlad Filat, PROPUNERE pentru PAS și Platforma „DA” în perspectiva alegerilor prezidențiale, dar și parlamentarelor ANTICIPATE. Vrea LISTĂ comună la următorul scrutin legislativ


Noul lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, consideră că alegerile prezidențiale, dar și cele parlamentare anticipate pot fi câștigate de către forțele de dreapta doar dacă va fi format un bloc electoral la care să participe PAS, Platforma „DA” și PLDM, formațiuni afiliate Partidului Popular European.

În acest sens, Biroul Permanent Central al PLDM a adresat PAS și Platformei „DA” propunerea de a crea un bloc electoral pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie anul curent, dar și pentru alegerile parlamentare anticipate.

„Conștientizând importanța scrutinului prezidențial din 1 noiembrie anul curent, realizând pericolul deturnării vectorului de politică externă prin abandonarea parcursului de integrare europeană, luând în calcul pericolul izolării R. Moldova și transformării ei într-un stat extra-sistemic și eșuat, reiterând necesitatea implementării complete a Acordului de Asociere cu UE, înțelegând pericolul federalizării R. Moldova, apreciind situația economico-socială și sanitară ca fiind una catastrofală, ținând cont de recomandările partenerilor noștri din familia politică a PPE, recunoscând că doar prin unitatea de acțiuni a partidelor proeuropene și naționale poate fi atins obiectivul aderării R. Moldova la UE, invităm PAS și Platforma DA la dialog în vederea creării unui Bloc Electoral, care să participe cu un candidat comun la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și cu o listă comună la alegerile parlamentare anticipate, care sunt absolut necesare ieșirii R. Moldova din criză”, se arată în apelul adresat de PLDM.

Conducerea liberal-democraților consideră că mai este posibil de a desemna un candidat comun pentru scrutinul prezidențial, prin crearea acestui bloc electoral.

„Toate cele trei formațiuni pot să-și manifeste identitatea și interesele electoratului propriu, dar, mai ales, să-și valorifice potențialul în promovarea interesului național al R. Moldova. PLDM este deschis oricărui format de negocieri pe care colegii noștri din PAS și Platforma „DA” îl consideră funcțional”, se mai spune în comunicatul de presă remis de formațiunea lui Filat.

Amintim că Vlad Filat a revenit la conducerea PLDM duminica trecută, după o pauză de aproape cinci ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md