00:06:03 29.09.2020
 
Stiri

Un nou gest de SFIDARE a României, chiar în ziua când se împlinesc zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic. Dodon i-a MULȚUMIT lui Putin și a explicat care sunt măsurile întreprinse cu prilejul celor „75 de ani de la victorie”

Politică 27.04.2020 15:26 Vizualizări3415 Autor: Ziarul National
Un nou gest de SFIDARE a României, chiar în ziua când se împlinesc zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic. Dodon i-a MULȚUMIT lui Putin și a explicat care sunt măsurile întreprinse cu prilejul celor „75 de ani de la victorie” Facebook


Președintele Igor Dodon nu a pomenit astăzi niciun cuvânt despre aniversarea a zecea de la semnarea Parteneriatului Strategic între România și R. Moldova, dar a preferat să se vadă cu Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, Oleg Vasneţov. Șeful statului i-a adus din nou mulțumiri lui Vladimir Putin „pentru sprijinul acordat R. Moldova”, dar și pentru creditul de 200 de milioane de euro, care rămâne deocamdată blocat.

Citește și: Ce a făcut România pentru R. Moldova în cei ZECE ani de Parteneriat Strategic: „Din păcate, situația politică actuală de la Chișinău nu încurajează menținerea și consolidarea parcursului european al R. Moldova”

„Am făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală a relațiilor bilaterale, precum și situația pandemică în ambele state. Diplomatul mi-a comunicat că urmărește cu atenție și apreciază modul în care autoritățile gestionează criza provocată de virusul de tip nou, dând asigurări că Federația Rusă susține aceste acțiuni. În context, am transmis sincere mulțumiri partenerilor ruși, în special președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru sprijinul acordat Moldovei în momente atât de dificile. În special m-am referit la avionul oferit gratuit republicii noastre pentru transportarea din China la Chișinău a echipamentelor de protecție (procurate din banii R. Moldova - n.r.), atât de necesare populației noastre, dar și la creditul în valoare de 200 de milioane de euro, acordat de Federația Rusă”, a scris președintele Dodon pe Facebook.

Citește și: R. Moldova va primi un ajutor IMPORTANT din partea României, pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Iohannis: „Vom trimite medicamente din rezerva noastră pentru a ajuta cetățenii”

De asemenea, președintele a vorbit și despre actiunile întreprinse pentru a marca ziua de 9 mai.

„Am discutat despre acțiunile care sunt întreprinse cu prilejul marcării celor 75 de ani de la marea victorie, precum vizita la domiciliul veteranilor, renovarea monumentelor, amenajarea cimitirelor militare ș.a. Am fost unanimi în opinia că manifestațiile care ar implica un număr mai mare de persoane urmează a fi amânate pentru mai târziu, când efectele pandemiei vor fi diminuate și nu va exista risc de infectare pentru populație”, a adăugat Dodon.

Menționăm că, anterior, Dodon a anunțat că marșul de la 9 mai va fi organizat pe 24 august.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Vasile 27.04.2020 17:09

Mai papusa belita,intai salutal pe Klaus si pune urechea de magar de asculta ce cadou ithi face si dupa pupal in cur si pe Pukin.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md