04:23:17 30.05.2023
Stiri

Un nou episod din RĂZBOIUL dintre guvernarea PAS și Stoianoglo: „Avem nevoie de un procuror adevărat, dar nu de un papă-lapte”

Actualitate 06.09.2021 15:05 Vizualizări5982 Autor: Ziarul National
Un nou episod din RĂZBOIUL dintre guvernarea PAS și Stoianoglo: „Avem nevoie de un procuror adevărat, dar nu de un papă-lapte” stiri.md


Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că actuala guvernare nu va tolera amenințările lansate de procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Mai mult, Litvinenco în numește „papă-lapte” pe actualul procuror general, căruia guvernarea i-a cerut de nenumărate ori să plece din funcție.

„Observ că instituțiile de drept care (încă) sunt controlate de puşcăriabili fugari sau politicieni aruncați la groapa de gunoi de cetăţeni au devenit foarte vocali în ultima vreme. În fiecare zi ies cu declarații mai mult politice şi amenințări la adresa guvernării, dacă aceasta nu-i va lăsa în pace. Avem o veste proastă pentru ei: nu vor fi lăsaţi în pace”, i-a transmis Litvinenco lui Stoianoglo.

Potrivit ministrului, instituțiile la care face referire sunt publice şi plătite din banii cetăţenilor, iar cetăţenii, la alegerile din 11 iulie, s-au exprimat foarte clar cu ce trebuie să se ocupe – să prindă hoţi şi să facă dreptate.

„Părerea mea este că avem nevoie de un procuror adevărat, dar nu de un papă-lapte. Un procuror ca L.C.Kovesi, de exemplu. Aceasta nu ieșea zilnic în conferințe de presă să se plângă pe preşedinte şi ministru, ci „comunica” prin intermediul dosarelor pe care le gestiona împotriva celor ce jecmăneau statul român. Și astfel a obținut încrederea societății. Doar aşa cetăţenii vor avea instituţii puternice, care să le apere interesele”, a punctat ministrul Justiției.

Citește și: Stoianoglo vrea să facă PACE cu Maia Sandu, dar promite să RIPOSTEZE „cu probe” dacă va fi ATACAT în continuare: „Vom răspunde cu aceeași monedă și, să mă credeți, avem cu ce riposta…”

Alexandr Stoianoglo a declarat vineri, în cadrul interviu, că ar fi bine ca actuala guvernare să facă pace cu el și instituția pe care o conduce. În cazul în care atacurile la adresa sa vor continua, atunci Stoianoglo promite să răspundă cu „aceeași monedă”.

„Eu sunt împotriva confruntărilor. Eu înțeleg că orice confruntare este o cale spre nicăieri. Astfel, eu tot timpul caut soluții pentru rezolvarea și soluționarea problemelor apărute. Caut colaborare. Eu cred că, totuși, în această situație dificilă, vom găsi căi de a colabora. Dacă voi fi atacat și mai departe, va fi atacată instituția pe care o conduc, atunci noi vom răspunde cu aceeași monedă. Vă rog să mă credeți că avem cu ce riposta în limitele legii și cu demonstrarea unor probe concrete”, a conchis Stoianoglo.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md