00:59:32 15.06.2024
Stiri

Un nou episod din RĂZBOIUL dintre guvernarea PAS și Stoianoglo: „Avem nevoie de un procuror adevărat, dar nu de un papă-lapte”

Actualitate 06.09.2021 15:05 Vizualizări6208 Autor: Ziarul National
Un nou episod din RĂZBOIUL dintre guvernarea PAS și Stoianoglo: „Avem nevoie de un procuror adevărat, dar nu de un papă-lapte” stiri.md


Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că actuala guvernare nu va tolera amenințările lansate de procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Mai mult, Litvinenco în numește „papă-lapte” pe actualul procuror general, căruia guvernarea i-a cerut de nenumărate ori să plece din funcție.

„Observ că instituțiile de drept care (încă) sunt controlate de puşcăriabili fugari sau politicieni aruncați la groapa de gunoi de cetăţeni au devenit foarte vocali în ultima vreme. În fiecare zi ies cu declarații mai mult politice şi amenințări la adresa guvernării, dacă aceasta nu-i va lăsa în pace. Avem o veste proastă pentru ei: nu vor fi lăsaţi în pace”, i-a transmis Litvinenco lui Stoianoglo.

Potrivit ministrului, instituțiile la care face referire sunt publice şi plătite din banii cetăţenilor, iar cetăţenii, la alegerile din 11 iulie, s-au exprimat foarte clar cu ce trebuie să se ocupe – să prindă hoţi şi să facă dreptate.

„Părerea mea este că avem nevoie de un procuror adevărat, dar nu de un papă-lapte. Un procuror ca L.C.Kovesi, de exemplu. Aceasta nu ieșea zilnic în conferințe de presă să se plângă pe preşedinte şi ministru, ci „comunica” prin intermediul dosarelor pe care le gestiona împotriva celor ce jecmăneau statul român. Și astfel a obținut încrederea societății. Doar aşa cetăţenii vor avea instituţii puternice, care să le apere interesele”, a punctat ministrul Justiției.

Citește și: Stoianoglo vrea să facă PACE cu Maia Sandu, dar promite să RIPOSTEZE „cu probe” dacă va fi ATACAT în continuare: „Vom răspunde cu aceeași monedă și, să mă credeți, avem cu ce riposta…”

Alexandr Stoianoglo a declarat vineri, în cadrul interviu, că ar fi bine ca actuala guvernare să facă pace cu el și instituția pe care o conduce. În cazul în care atacurile la adresa sa vor continua, atunci Stoianoglo promite să răspundă cu „aceeași monedă”.

„Eu sunt împotriva confruntărilor. Eu înțeleg că orice confruntare este o cale spre nicăieri. Astfel, eu tot timpul caut soluții pentru rezolvarea și soluționarea problemelor apărute. Caut colaborare. Eu cred că, totuși, în această situație dificilă, vom găsi căi de a colabora. Dacă voi fi atacat și mai departe, va fi atacată instituția pe care o conduc, atunci noi vom răspunde cu aceeași monedă. Vă rog să mă credeți că avem cu ce riposta în limitele legii și cu demonstrarea unor probe concrete”, a conchis Stoianoglo.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md