02:14:35 27.02.2024
Stiri

Un fost deputat ucrainean acuzat de trădare a fost ASASINAT la Moscova. Ultima postare batjocoritoare la adresa lui Zelenski a publicat-o în această dimineață

Actualitate 06.12.2023 20:41 Vizualizări2005 Autor: Ziarul National
Un fost deputat ucrainean acuzat de trădare a fost ASASINAT la Moscova. Ultima postare batjocoritoare la adresa lui Zelenski a publicat-o în această dimineață


Fostul deputat al Radei Supreme de la Kiev, Ilya Kiva, care a trădat Ucraina și a fugit în Federația Rusă, a fost găsit mort la Moscova. Influentul canal rus REN TV a relatat decesul trădătorului in seara zilei de miercuri, 6 decembrie.

Cadavrul a fost descoperit miercuri, 6 decembrie, în jurul orei 14:00, pe raza hotelului Velich Country Club din satul Suponevo.

Potrivit rapoartelor publice, Kiva stătea întins pe burtă cu fața în zăpadă și în jurul lui era o baltă mare de sânge. Cadavrul său a fost găsit de un angajat al hotelului.

Publicația „Suspilne” relatează, citând propriile surse, că fostul deputat a fost eliminat cu arme de calibru mic și a fost o operațiune SBU (serviciul ucrainean de securitate).

Președintele serviciilor de informații militare ucrainene, Andrei Yusov, a anunțat și el lichidarea lui Kiva. „Directia principală de informații confirmă lichidarea lui Kiva”, se precizează într-un comunicat.

Ultima postare de pe canalul oficial de Telegram al lui Ilya Kiva a fost publicată în dimineața zilei de 6 decembrie. În ea, el a publicat o fotografie cu președintele „spânzurat” al Ucrainei, Volodimir Zelenski, și îi cerea să se sinucidă.

Kiva a fost condamnat în Ucraina la 14 ani de închisoare pentru trădare și încălcare a integrității teritoriale a Ucrainei. El a fugit în Federația Rusă în timpul agresiunii ruse pe scară largă începută în 2022. Acolo a fost un invitat frecvent la talk-show-uri de propagandă rusă, unde a aruncat cu noroi în Ucraina și a cerut ocuparea acesteia și distrugerea statului ucrainean.

zele


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md