11:41:07 22.04.2024
Stiri

Troleibuzele din Chișinău ar putea să NU mai circule din cauza deficitului de energie electrică, iar școlile - să treacă la regimul ONLINE. Anunțurile făcute de Ion Ceban, în cadrul ședinței de la Primăria Chișinău

Actualitate 24.10.2022 12:03 Vizualizări2760 Autor: Ziarul National
Troleibuzele din Chișinău ar putea să NU mai circule din cauza deficitului de energie electrică, iar școlile - să treacă la regimul ONLINE. Anunțurile făcute de Ion Ceban, în cadrul ședinței de la Primăria Chișinău


Troleibuzele din Chișinău ar putea să nu mai circule în zilele următoare, deoarece există un deficit acut de energie electrică. Totodată, școlile din capitală ar putea trece la regimul online de studii, a declarat astăzi primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței de la Primăria Chișinău.

Edilul susține că autoritățile centrale nu au prezentat o informație oficială despre cât de grave sunt lucrurile, dar ar transmite prin terțe persoane că transportul electric ar putea fi stopat.

Aflat în drum spre Strasbourg, unde va participa la cea de-a 43-a sesiune a Congresului Autorităților Publice Locale și Regionale ale Consiliului Europei, Ceban a lansat acuzații la adresa guvernării.

„Ce ține de criza energetică, am auzit tot felul de văicăreli la TV, dar până astăzi nu avem o claritate ce se întâmplă, care sunt scenariile, cine și cum trebuie să acționeze. Am văzut că cei de la guvernare ne îndeamnă să economisim, să stingem becurile, să nu lucrăm noaptea. Rog toate instituțiile municipale să intervină și să facă economii în activitățile pe care le gestionează. Ce ține de capitală, ni se tot transmite prin persoana a treia sau a patra să oprim cele peste 300 de troleibuze, care circulă zilnic în Chișinău, deoarece riscăm să nu avem curent electric. Azi e posibil să mai avem, dar mâine poate să nu ne ajungă. Nu avem nicio informație oficială, nicio solicitare în scris. Asta ar înseamnă că noi trebuie să oprim transportul în bază la ce? Primarii și președinții de raion nu au fost întruniți pentru a li se comunica acțiunile de mai departe”, a declarat Ceban.

Primarul spune că nu va întreprinde nimic în acest sens până nu va avea un document oficial din partea autorităților centrale.

„Dacă nu vom avea această solicitare în scris, atunci noi nu vom stopa transportul electric. Aceste schimbări trebuie comunicate, după care implementate. Oamenii trebuie să știe din prima sursă, dar să nu ni se transmită semnale prin diverse persoane. Nu cunoaștem cum facem cu școlile și grădinițele. Au auzit că vacanța ar putea dura mai mult, se tot vehiculează despre trecerea la studii în regim online. Nimeni până acum nu a discutat acest subiect, ceea ce mi se pare extrem de grav.

Ni s-a spus că vom avea un randament mai mic al livrărilor, dar nimic oficial. Nu am văzut să se întrunească astăzi sau zilele care urmează Comisia pentru Situații Excepționale. Dacă e vorba de oprirea transportului public, atunci trebuie să cunoaștem din timp. Trebuie să cunoaștem propunerile pentru a oferi o alternativă cetățenilor”, a conchis Ceban.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md