23:16:37 22.05.2024
Stiri

Transportatorii RENUNȚĂ la protest și dau asigurări că de joi îți vor relua activitatea pe rutele raionale și interraionale. Ce promisiune le-ar fi făcut Igor Grosu și care e RĂSPUNSUL dat de Radu Marian

Actualitate 28.02.2024 16:51 Vizualizări1607 Autor: Ziarul National
Transportatorii RENUNȚĂ la protest și dau asigurări că de joi îți vor relua activitatea pe rutele raionale și interraionale. Ce promisiune le-ar fi făcut Igor Grosu și care e RĂSPUNSUL dat de Radu Marian


Transportatorii renunță protestul de trei zile și anunță că, începând cu ziua de joi, 29 februarie, vor ieși la muncă pe rutele raionale și interraionale. Anunțul a fost făcut în după-amiaza zilei de astăzi de către președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa.

Potrivit sursei citate, președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a chemat la dialog pe transportatori.

Citește și: Transportatorii reclamă „presiuni fără precedent” din partea autorităților și amenință că vor SISTA rutele raionale și interraionale nu numai în perioada 27 - 29 februarie, dar și ulterior

„Astăzi am recepționat un mesaj de la conducerea Parlamentului, prin care suntem îndemnați să prezentăm propuneri de modificare a Codului transporturilor rutiere. Propunerile urmează a fi prezentate pe numele președintelui Parlamentului, Igor Grosu, și președintelui Comisiei economie, buget, finanțe, Radu Marian. Din mesaj reiese că propunerile noastre vor fi analizate inițial pe platforma Parlamentului, după care vom fi anunțați despre pașii următori”, a precizat Alexa.

Citește și: PROTEST // Transportatorii SISTEAZĂ cursele regulate raionale și interraionale pentru trei zile, deoarece autoritățile ar refuza să le îndeplinească revendicările

Reprezentantul APOTA spune că se aștepta la un mesaj „mai clar și mai ferm” din partea autorităților, dar acesta este „un început”.

„Mesajul recepționat a fost astăzi analizat și discutat de către transportatori. Conform opiniei majorității transportatorilor, săptămâna viitoare vom prezenta proiectul de modificare a Codului transporturilor rutiere. Ne exprimăm speranța că intenția conducerii Parlamentului este una serioasă și vom fi auziți. Pentru a demonstra că am fost și suntem deschiși pentru un dialog constructiv și urmărim doar scopul de a obține modificări legislative în spiritul legislației domeniului transporturilor din Uniunea Europeană, anunțăm că mâine vom ieși la muncă și vom efectua rutele regulate”, a declarat Alexa.

Sursa citată a adăugat că acest protest, care a dus la sistarea mai multor rute raionale și interraionale pe 27 și 28 februarie, putea fi evitat, dacă autoritățile își doreau să înceapă mai devreme „o discuție reală privind legislația în domeniul transporturilor”.


De partea cealaltă, președintele Comisie economie, buget, finanțe, Radu Marian, a lăsat să se înțeleagă că modificările efectuate la Codul transporturilor rutiere vor rămâne în vigoare.

„Mai multe instituții de presă mi-au solicitat reacția referitor la afirmațiile organizatorilor protestului ce ține de acțiunile Parlamentului. Am discutat astăzi cu președintele Grosu și împreună reconfirmăm suportul deplin pentru reformele din domeniul transportului rutier adoptate anul trecut. Măsurile adoptate vor face transportul public mai accesibil și mai sigur pentru cetățeni”, a scris Marian pe Telegram.

Amintim că locuitorii din mai multe raioane au întâmpinat marți și miercuri dificultăți în a ajunge la Chișinău sau a circula cu transportul de rută spre alte destinații. Peste 70% din toate cursele regulate pentru transportarea pasagerilor au fost suspendate pe 27 și 28 februarie. Protestul urma să continue și pe 29 februarie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md