07:09:59 03.12.2021
Stiri

Tentativă EȘUATĂ. Candidatura lui Fadei Nagacevschi nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a ajunge viceprimar al capitalei

Actualitate 28.10.2021 13:17 Vizualizări900 Autor: Ziarul National
Tentativă EȘUATĂ. Candidatura lui Fadei Nagacevschi nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a ajunge viceprimar al capitalei


Candidatul lui Ion Ceban pentru funcția de viceprimar al municipiului Chișinău, Fadei Nagacevschi, nu a întrunit numărul necesar de voturi din partea consilierilor municipali. Pentru Nagacevschi au votat doar 23 de consilieri.

Mai exact, pentru candidatura lui Nagacevschi au votat 21 de consilieri municipali socialiștii, un comunist și un democrat.

Liderul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul Municipal Chișinău, Roman Cojuhari, consideră că aducerea lui Nagacevschi în Primăria Chișinău are o tentă politică.

„PAS nu a votat candidatura la funcția de viceprimar a unuia dintre cei mai slabi miniștri ai Justiției din istoria R. Moldova. Fadei Nagacevschi, în calitate de ministru al Justiției, nu propus niciun proiect de importanță majoră pentru Chișinău. Acesta nu a avansat deloc pe așa subiecte precum Codul urbanismului, Codul locativ-comunal, regulamentul de demolare a construcțiilor neautorizate etc. Considerăm aducerea lui Fadei Nagacevschi drept o numire cu tentă politică în încercarea lui Ion Ceban de a-și construi o echipă pentru lansarea în politica mare”, a punctat consilierul municipal.

Și cei doi consilieri ai Partidului „ȘOR” au refuzat să voteze pentru candidatura lui Nagacevschi. „Considerăm că Fadei Nagacevschi a demonstrat incompetență în funcția de ministru al Justiției, iar reformele promise de el așa și n-au mai fost implementate. Acest personaj a demonstrat deja că nu este în stare să lucreze în nicio echipă și toți știu că nu a făcut nimic notabil în nicio funcție pe care a deținut-o până acum. Mai mult, informațiile apărute în mass-media, care arată legăturile lui Nagacevschi cu furtul miliardului și acțiunile lui îndreptate împotriva intereselor statului, ne pun în gardă și ne fac să fim împotriva acestei candidaturi", se arată într-o declarație a formațiunii.

Mai mult, consilierii Partidului „ȘOR” consideră că Primăria capitalei are nevoie de un viceprimar care cunoaște mult mai profund problemele Chișinăului, care să poată veni cu soluții concrete pentru locuitorii orașului.

Deocamdată, Ion Ceban nu a renunțat la candidatura lui Nagacevschi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md