18:17:41 05.08.2021
 
Stiri

Streleț anunță inițierea CONSULTĂRILOR pentru formarea unei noi majorități parlamentare și promite că acestea vor fi publice

Politică 30.11.2015 20:11 Vizualizări1494 Autor: Ziarul National
Streleț anunță inițierea CONSULTĂRILOR pentru formarea unei noi majorități parlamentare și promite că acestea vor fi publice


Liderul interimar al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Valeriu Streleț, a anunțat, în această seară, că va lansa mâine, în prima jumătate a zilei, invitații pentru celelalte partide proeuropene la consultări în vederea creării unei noi majorități parlamentare.

Valeriu Streleț a citit declarația adoptată astăzi de Consiliul Politic Național al PLDM „aproape unanim” în care se arată că formarea unui guvern proeuropean fără liberal-democrați este imposibil și că Biroul Permanent al partidului va iniția discuții politice pentru formarea unui nou Guvern.

„Pornind de la obiectivul asumat de către PLDM de a scoate instituțiile independente ale statului din captivitate, având în vedere eșecul PD în angajamentul public de a crea o majoritate capabilă să învestească un guvern funcțional, cât și agravarea dramatică a situației economice și sociale, cauzată de demisia Guvernului AIE-3 prin votul comun cu comuniștii și socialiștii, conștientizând complexitatea problemelor pe care urmează să le soluționeze clasa politică în perspectivă imediată, inclusiv prin învestirea unui guvern care, fără participarea PLDM nu poate pretinde a fi proeuropean, Consiliul Politic Național al PLDM decide de a delega Biroului Permanent Central al PLDM și fracțiunii parlamentare sarcina de a iniția consultări și discuții politice în vederea învestirii unui guvern care să mențină R. Moldova pe făgașul integrării europene”, a anunțat Streleț.

Tot la ședința de astăzi, partidul a decis să insiste pe adoptarea unei foi de parcurs pentru scoaterea din subordonare partinică a instituțiilor indepedente cu atribuții de control, reglementare, supraveghere și asigurare a legalității, constituirea unui guvern condus de un prim-ministru neafiliat politic și învestirea guvernului astfel încât „toate părțile participante la negocieri să fie în condiții egale”.

Valeriu Streleț a anunțat că, în decizia Consiliului, PLDM își asumă să asigure „caracterul public al discuțiilor și consultărilor politice pe durata acestei perioade următoare”.

„Anunțăm că mâine, în prima jumătate a zilei, vom lansa invitațiile pentru discuții și consultări către partidele care și-au anunțat disponibilitatea de participa la constituirea unei majorități pentru învestirea guvernului și sperăm ca acest proces să decurgă cât se poate de promt”, a mai spus Streleț.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Dragos 30.11.2015 20:36

Hai, Junta PdMani'pulatoare, gata cu divanul ad-hotz, cu orgasme plahoitice si deturnari de fo/u/nduri! Ciocu mic si joc de glezna, japitelor jegoase din ferma animalelor Parsivului Diabolic. Sa-i vedem acum pe Ghimpu'lasu si Leanca-candidu.

Oxana Iorga 30.11.2015 20:58

PLDM a devenit un partid al rusinii nationale. O spun cu durere, ca membra al acestui partid....

Alin 30.11.2015 22:02

PLDM-ul vrea sa-si arate coiele ca sa se simta important. Pe cind restul deputatilor pro-europeni demult ii chemau la negocieri.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.08.2021 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Retorica electorală ...

30.07.2021 09:31 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin e nemulțumit d...

26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce părere aveți despre majorarea, de la 9 la 13, a numărului de ministere de către noul Guvern?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md