09:17:48 20.04.2024
Stiri

România este gata să SPRIJINE R. Moldova, dacă Rusia va încerca să pună în aplicare o lovitură de stat: „România este nu doar pregătită, este dispusă să sprijine Moldova în orice scenariu”

Actualitate 22.02.2023 19:17 Vizualizări2401 Autor: Ziarul National
România este gata să SPRIJINE R. Moldova, dacă Rusia va încerca să pună în aplicare o lovitură de stat: „România este nu doar pregătită, este dispusă să sprijine Moldova în orice scenariu”


Președintele Klaus Iohannis susține că România va susține R. Moldova, dacă Rusia, așa cum a declarat Maia Sandu, va încerca să organizeze o lovitură de stat la Chișinău, cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici.

„Rusia a purtat permanent în ultimii ani un război hibrid, asta însemnând și forță militară și dezinformare. Știm că a existat o presiune asupra Moldovei pentru a induce nesiguranță și posibil și instabilitate. Nu avem acum informații că acțiuni practice ar fi iminente, dar nu trebuie să nu subestimăm importanța acestor atacuri informaționale. Oamenii din R. Moldova se simt în nesiguranță când află de asemenea intenții”, a declarat președintele Klaus Iohannis la Varșovia, întrebat dacă are informații despre încercările de destabilizare ale Rusiei în Moldova.

CITIȚI și VIDEO // Serghei Lavrov spune DESCHIS că guvernarea de la Chișinău trebuie SCHIMBATĂ, după ce Maia Sandu a acuzat Rusia că ar pune la cale „o lovitură de stat”. „Acești politicieni nu reprezintă interesele poporului R. Moldova”

Cât privește anularea de către Vladimir Putin a decretului care stabliea direcțiile de politică externă ale Rusiei, document care prevedea și recunoașterea suveranității și integrității R. Moldova, șeful statului a spus că este vorba de „un decret mai amplu” și „este important cum se va poziționa Rusia în aceste chestiuni”.

Citește și: VIDEO // Președinta Maia Sandu, detalii despre tentativele Moscovei de a destabiliza situația din R. Moldova: „Elementul nou aici este să fie aduși oameni din afara R. Moldova pentru ca să fie provocate acțiuni violente”

Întrebat dacă România este pregătită să sprijine Chișinăul în orice scenariu, Iohannis a răspuns: „Da, România este nu doar pregătită, este dispusă să sprijine Moldova în orice scenariu”. „Cum va arăta acest sprijin depinde de evoluția situatiei, a adăugat șeful statului, citat de Hotnews.

CITIȚI și VIDEO // Președinta Maia Sandu dezvăluie planul pe care îl coace Rusia în R. Moldova: Intenții de a ataca instituții ale statului, cu luare de ostatici de către persoane cu pregătire militară, inclusiv din afară, îmbrăcate în civil

Maia Sandu a susținut zilele trecute o declarație de presă, în care a vorbit despre planurile Rusiei de înlăturare a puterii de la Chișinău, la câteva zile după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit despre un plan al serviciilor secrete ruse pentru distrugerea R. Moldova.

Potrivit Maiei Sandu, planul Rusiei pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici. Aceeași sursă a precizat că materialele recepționate de la parteneri, inclusiv cele la care a făcut referire președintele ucrainean Volodimir Zelnski, conțin instrucțiuni despre regulile de intrare în R. Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Republicii Belarus, Serbiei și Muntenegrului.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, vine joi la București, unde va avea o întâlnire cu Klaus Iohannis.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md