VIDEO // Serghei Lavrov spune DESCHIS că guvernarea de la Chișinău trebuie SCHIMBATĂ, după ce Maia Sandu a acuzat Rusia că ar pune la cale „o lovitură de stat”. „Acești politicieni nu reprezintă interesele poporului R. Moldova”
Ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, susține că actuala guvernare de la Chișinău, în frunte cu președinta Maia Sandu, nu ar reprezenta interesele cetățenilor R. Moldova. Mai mult, Lavrov consideră că declarațiile Maiei Sandu, potrivit cărora Rusia ar pregăti o „lovitură de stat” în R. Moldova, ar fi menite să sustragă atenția cetățenilor de la problemele din sfera socială și economică.
„Vedem o dorință maniacală a Kievului, dar și a celor din UE care sunt păpușari să arunce în aer pozițiile Rusiei în formatul „5+2”, care se ocupă cu reglementarea transnistreană. Ei vor să slăbească relațiile noastre cu Găgăuzia (parte a statului R. Moldova - n.r.) și să acuze Federația Rusă că e vinovată de toate relele din R. Moldova. Ei vor evacuarea pacificatorilor noștri, militarilor care păzesc depozitul de la Cobasna. Kievul are interesul ca această retorică antirusească să fie în creștere, prin transmiterea unor informații confidențiale despre pretinsele provocări pe care vrem să le organizăm în Moldova, o pretinsă lovitură de stat”, a declarat astăzi Lavrov în cadrul Dumei de Stat de la Moscova.
„Bineînțeles, guvernarea Sandu, în care, alături de ea, practic toți sunt și cetățeni români, doresc să evite acuzațiile pentru prăbușirea politicii social-economice, care provoacă tot mai multă nemulțumire în societate. Chiar dacă ei spun că vor soluționarea problemei transnistrene pe cale pașnică, inclusiv retragerea trupelor ruse pe cale diplomatică, sunt impuși să ia o altă poziție. Ei sunt împinși să înăbușe cu duritate anumite procese din societate, astfel ca Occidentul să aibă motive să se implice. Noi am declarat că nu avem niciun interes (de destabilizare a R. Moldova - n.r.). Noi ne dorim să avem relații bune cu țara prietenă Moldova, cu țara multinațională Moldova. Dar acest lucru depinde de Moldova. Sperăm că politicienii care sunt astăzi, care au preluat puterea în Moldova și care și-au arătat intenția de a adera la UE, mai să se unească cu România… Care au solicitat NATO să asigure securitatea… Acești politicieni nu reprezintă interesele poporului R. Moldova. Acolo sunt solicitări de a organiza alegeri parlamentare anticipate… Sunt chestiile interne ale R. Moldova, dar noi nu avem nicio plăcere ca această țară prietenă să fie folosită împotriva Rusiei”, a conchis ministrul de Externe al Federației Ruse, stat care a atacat militar Ucraina.
Declarațiile lui Lavrov vin la scurt timp după ce președinta Maia Sandu a dezvăluit planul Federației Ruse de a destabiliza situația din R. Moldova și a înlocui guvernarea proeuropeană de la Chișinău cu una loială Moscovei. Șefa statului a scos la iveală modalitățile prin care se intenționează a crea haos la Chișinău - persoane cu pregătire militară, inclusiv din străinătate, camuflați în civil, ar urma să ia cu asalt instituții publice, folosind așa-zisa opoziție în frunte cu Partidul „Șor”.
Relațiile R. Moldova cu Franța, la un nou nivel: Runde de consultări între miniștrii de Externe de cel puțin două ori pe an, grupuri bilaterale de lucru și proiecte comune
DRRM a dotat cu table interactive toate grupele din grădinițele situate în orașul Cimișlia: Investiții de peste 1,2 milioane de lei. „Mulțumiri speciale lui Adrian Dupu pentru sprijinul continuu și parteneriatul de succes”
Veste bună pentru șoferi: Avertismente în loc de amenzi pentru încălcări minore. Care sunt acestea