13:30:20 20.03.2018
Stiri

Parlamentul a APROBAT proiectul de lege privind COMBATEREA propagandei rusești. Socialiștii au AMENINȚAT că vor vorbi doar în LIMBA RUSĂ în Parlamentul R. Moldova

Politică 07.12.2017 14:15 Vizualizări1152 Autor: Ziarul National
Parlamentul a APROBAT proiectul de lege privind COMBATEREA propagandei rusești. Socialiștii au AMENINȚAT că vor vorbi doar în LIMBA RUSĂ în Parlamentul R. Moldova

UPDATE // Legea adoptată astăzi prevede sancţiuni de la 40 000 până la 70 000 de lei pentru încălcarea prevederilor legii. În cazul abaterilor repetate, amenda se ridică la o sută de mii de lei, iar pedeapsa cea mai aspră va fi retragerea licenței postului TV.

UPDATE // Socialiștii, care nu au susținut proiectul de lege care prevede asigurarea securității informaționale a R. Moldova, prin eliminarea propagandei din exterior, consideră că documentul este anticonstituțional și vor sesiza Curtea Constituțională. De asemenea, socialiștii au mai adăugat că vor vorbi doar în limba rusă în Parlamentul R. Moldova, în semn de protest.

UPDATE // Cu 61 de voturi, Parlamentul a aprobat în două lecturi proiectul de lege privind modificarea Codului audiovizualului, prin care se propune un mecanism de asigurare a securității informaționale a R. Moldova.

UPDATE // Socialiștii acuză autorii proiectului de lege că ar promova „metode totalitariste”. Potrivit lui Bogdat Țârdea, în orice stat din Europa difuzează fără impedimente „Sputnik” și alte media rusești. „Ați vrut să loviți Rusia, dar ați dat și în alte 14 state care vă sunt partenere. Nici nu ați trimis proiectul la expertizare la OSCE. Asta nu este integrare europeană”, a adăugat socialistul Vlad Bătrâncea. Acesta a propus votul nominal pentru acest proiect de lege.

UPDATE // În semn de protest, cei câțiva deputați comuniști au anunțat că părăsesc ședința Parlamentului.

Deputații dezbat astăzi proiectul de lege privind modificarea Codului audiovizualului, prin care se propune un mecanism de asigurare a securității informaționale a R. Moldova.

Potrivit deputatului democrat Sergiu Sârbu, proiectul are drept obiectiv lupta cu propaganda și manipularea din exteriorul țării, care poate aduce grave prejudicii securității informaționale a statului și cetățenilor săi.

„Această inițiativă se referă strict la limitări ce țin de emisiunile informativ-analitice și nu va afecta în niciun fel retransmiterea pe teritoriul R. Moldova a programelor de divertisment sau a altor tipuri de programe ale posturilor de televiziune din afara țării care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră”, a spus acesta.

Inițiativa este semnată de deputații PD și Partidului Popular European din Moldova.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Dragos 07.12.2017 12:04

Hai sictir cu propaganda, fosilelor KGBasinoase, pd-raste, blestemate! Ca Pizdilica mosulica Vladimirica Plahoit uzurpatorul, criminalul, asasinul, sodomitul, drogangiul nu este RM. in loc de Craciun fericit - cancer fericit! Din dorinta de mai bine, ii uram tumori maligne! Si catuse la maini si la picioare!

Dragos 07.12.2017 14:16

Nu numai porno-socialistii vor grohai pre limba porceasca. Plahoit si progeniturile sale grohaiesc doar porceste. In SUA, Plahoit grohaie doar porceste. Si asta pentru ca fosilele neo-bolsevice urasc natiunea majoritara si limba romana.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.03.2018 09:15 Ziarul National „Cu mintea nu poți înțelege Rusia”

16.03.2018 14:40 Ziarul National Aurelia Peru-Bălan // CÂTEVA NOTIȚE d...

16.03.2018 09:16 Nicolae Negru Răzvan Ivanovici (?) Vonko

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md