00:31:35 24.01.2021
 
Stiri

Numărul celor infectați cu COVID-19 depășește cifra de 1 000 și intrăm în screnariul IV. Dodon: „Noi reușim să facem față CRIZEI, chiar mai bine ca unele țări mai bine clasate decât R. Moldova”

Social 07.04.2020 13:07 Vizualizări3569 Autor: Ziarul National
Numărul celor infectați cu COVID-19 depășește cifra de 1 000 și intrăm în screnariul IV. Dodon: „Noi reușim să facem față CRIZEI, chiar mai bine ca unele țări mai bine clasate decât R. Moldova”


Președintele Igor Dodon susține că numărul persoanelor infectate cu COVID – 19 va depăși astăzi cifra de 1 000, iar asta înseamnă intrarea în scenariul IV de gestionare a pandemiei. Șeful statului spune că autoritățile fac față crizei, poate chiar mai bine ca unele țări mult mai dezvoltate decât R. Moldova.

„Astăzi intrăm în scenariul IV de gestionare a crizei. Scenariul acesta presupune mai mult de 1 000 de cazuri de infecție cu COVID – 19. Primele trei scenarii au fost gestionate conform recomandărilor OMS. Au fost gestionate corect. Ne pomenim acum în zona de vârf a pandemiei. Care sunt provocările de bază ale scenariului IV? Avem nevoie de medici, utilaje medicale și spitale”, a spus astăzi Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

La capitolul unități medicale, șeful statului a anunțat că 27 de spitale sunt implicate acum tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus.

„A mai fost deschis și centrul de triere de la „Moldexpo”. De asemenea, avem și medici. Deci, avem peste 12 500 de medici, 22 955 de asistente medicale etc. În toal, avem circa 50 000 - personal medical care lucrează inclusiv în instituțiile private. Dispunem de persoanl suficient. Noi am dublat salariile, am testat personalul din prima linie. Tot personalul medical, inclusiv medicii de la sate, au fost instruiți cum să acționeze”.

Igor Dodon a mai adăugat că R. Moldova dispune de medicamente și utilaje medicale pentru a face față vârfului pandemiei: „Dispunem de medicamentele necesare și consumabile, măști, viziere etc. Avem și 500 de ventilatoare în instituțiile medicale de stat și alte câteva sute în instituțiile medicale private. Acestea pot fi utilizate în gestionarea acestei situații de criză”.

Șeful statului s-a referit și la cei care critică condițiile din spitalele în care sunt tratați.

„Noi înțelegem că vă doriți condiții mai bune, dar toate acestea sunt rezultatele din ultimii zece ani. Vă amintiți că s-au închis spitale... Erau deștepți care ne spuneau că avem nevoie de spitale mari la Nord, Centru și Sud. Chiar și în aceste condiții, noi reușim să facem față. Poate chiar mai bine ca unele țări care sunt mult mai sus decât noi. Noi trebuie să schimbăm abordarea față de sistemul sănătății și o vom face. Vom aloca surse suplimentare pentru sistemul medical și nu mă refer doar la gestionarea acestei crize. Noi vom gestiona criza, eu vorbesc despre viitor”, a conchis sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

vasile 07.04.2020 14:13

Cine mai valoreaza spusele unui prost mintal? Zice ca avem nevoie de doctoi! Medici avem suficienti si f.talentati,dar din parere de rau au migrat. Noi avem nevoie de vreo 5-10presedinti de stat ca sa facem o concluzie. Plohotniuk ne-a varat un virus clonat pentru toti moldovenii care ne intrebam acum a cui e vina ca santem si de ce supravetuim ca fiinte umane

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md