05:55:59 14.07.2024
Stiri

VIDEO // Mesaj EMOȚIONANT al Maiei Sandu pentru cetățenii R. Moldova: „Ieri ne-am trezit într-o lume nouă, mai VIOLENTĂ”. Șefa statului dă asigurări că totul va fi BINE: „Ucraina e PRIETENUL nostru, vom ieși cu capul sus din această criză”

Actualitate 25.02.2022 13:33 Vizualizări2324 Autor: Ziarul National
VIDEO // Mesaj EMOȚIONANT al Maiei Sandu pentru cetățenii R. Moldova: „Ieri ne-am trezit într-o lume nouă, mai VIOLENTĂ”. Șefa statului dă asigurări că totul va fi BINE: „Ucraina e PRIETENUL nostru, vom ieși cu capul sus din această criză”


Președinta Maia Sandu s-a adresat cetățenilor R. Moldova, în contextul războiului care se dă pe teritoriul statului vecin, Ucraina. Șefa statului a încercat să le inspire optimism cetățenilor R. Moldova.

„Ieri-dimineață, ne-am trezit într-o lume nouă, mai violentă, mai incertă, mai instabilă, o lume în care războiul neprovocat este posibil și face victime chiar în apropierea frontierei noastre. Este în mod cert o lume în care speram că nu o să ajungem să trăim vreodată. Autoritățile s-au mobilizat rapid și lucrează în regim de alertă. Continuăm să monitorizăm îndeaproape evoluțiile războiului din Ucraina, inclusiv situația din raioanele de nord și de sud ale R. Moldova, unde impactul a fost imediat prin numărul neobișnuit de mare de solicitări de intrare în republică. În vremuri grele acționăm cu calm și responsabilitate, pentru a asigura securitatea cetățenilor noștri.

În asemenea vremuri suntem cu gândul la oameni. La cetățenii noștri, dar și cei ai Ucrainei, care au de suferit cel mai mult de pe urma războiului. De două zile aceștia sunt pe drumuri. În primul rând, ca oameni, trebuie să fim solidari cu ucrainenii. R. Moldova a arătat că este alături de oamenii din Ucraina, care au nevoie de ajutorul nostru”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că, în ultimele 24 de ore, în R. Moldova au intrat peste 16 000 de cetățeni ucraineni.

„Aceștia au fost nevoiți să-și părăsească țara, pentru a scăpa de urgia războiului. Mulți dintre cei sosiți au venit la rude și prieteni. Dar suntem gata să-i ajutăm pe cei care au nevoie. Avem locuri de cazare pentru solicitanți. Chiar dacă în următoarele zile fluxul va crește, îi vom primi pe toți cei care ne solicită ajutorul.

În același timp, m-a bucurat mobilizarea exemplară din partea cetățenilor noștri, autorităților centrale și locale, mediului de afaceri. Toți s-au arătat disponibili să ajute oamenii veniți din țara vecină. Mulți cetățeni sunt dispuși să primească în casele lor refugiații. Mulți sunt pregătiți să se implice în calitate de voluntari. Primării, hoteluri oferă gratuit locuri de cazare pentru ucraineni fugiți din calea urgiei. Să nu uităm și de forțele de ordine, care au primit sarcini suplimentare și veghează permanent pentru a asigura securitatea cetățenilor noștri.

Stimați cetățeni, vă multumesc pentru generozitatea și solidaritatea de care dați dovadă în aceste zile. În vremuri tulburi trebuie să putem conta unii pe alții. Oamenii sunt alături de oameni, iar puterea noastră este în capacitatea noastră de a fi uniți, în omenia de care dăm dovadă, în generozitatea cu care împărțim din puținul pe care îl avem cu cei care au nevoie de sprijin. Sunt mândră de voi.

Ucraina este prietenul nostru, în Ucraina locuiesc rudele noastre. Tragedia prin care trec sute de mii de familii este și durerea noastră. Sunt momente cumplite pentru cei aflați în calea urgiei fără a avea vreo vină. Trebuie să fim constructivi, mobilizați și solidari. Sunt convinsă că vom ieși cu capul sus și din această criză”, a conchis Maia Sandu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md