21:48:26 16.01.2022
Stiri

Maia Sandu, ULTIMATUM pentru angajații din sistemul judecătoresc și cel al procuraturii. „Aveți de făcut acum o ALEGERE – să puneți umărul la schimbare sau bețe în roate… Noi nu vrem justiție la TV, nu vrem să ajungem în extreme”

Actualitate 18.11.2021 10:47 Vizualizări16329 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, ULTIMATUM pentru angajații din sistemul judecătoresc și cel al procuraturii. „Aveți de făcut acum o ALEGERE – să puneți umărul la schimbare sau bețe în roate… Noi nu vrem justiție la TV, nu vrem să ajungem în extreme” Captură privesc.eu


Președintele Maia Sandu susține că reformarea justiției rămâne prioritatea nr. 1 a actualei guvernări, iar lucrurile pot să se întâmple foarte rapid sau un pic mai greu. Totul depinde de implicarea sau neimplicarea oamenilor din sistemul judecătoresc sau cel al procuraturii. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul Forumului „Reformarea Justiției și Combaterea Corupției”, organizat la Chișinău de către Centrul de Resurse Juridice din Moldova.

„Reformarea justiției e prioritatea nr. 1 a guvernării, dar și a cetățenilor. După mai multe încercări eșuate de a face ordine în justiție, astăzi avem ocazia de a mișca, în sfârșit, carul din loc. Avem toate premisele pentru asta, inclusiv voința politică. Conducerea R. Moldova își dorește ca instituțiile din domeniul justiției să fie funcționale, independente și să acționeze cu integritate și profesionalism. Efectele reformei vor fi resimțite de toată societatea. Restabilirea încrederii în justiție e o precondiție ca oamenii să-și recapete încrederea în statul R. Moldova. De asta depind investițiile în economie etc. Lupta cu corupția e parte a acestei ecuații. Corupția împiedică dezvoltarea R. Moldova”, a menționat Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că actuala guvernare nu va avea nicio ezitare să curețe sistemul.

„Suntem deciși să acționăm hotărât și rapid, cu măsuri noi, țintite și eficiente. Schimbările în justiție și în combaterea corupției au început deja și vor continua fără nicio ezitare. Aici am un mesaj pentru angajații din sistemul judecătoresc și din domeniul organelor de drept. Aveți de făcut o alegere. Dacă decideți să puneți umărul la schimbare, atunci sunt convinsă că transformarea se va produce mai rapid, în interesul tuturor celor implicați în beneficiul întregii societăți. Împreună vom putea schimba în bine mersul lucrurilor în domeniul justiției. Dacă veți alege să puneți bețe în roate, vreau să vă spun că lucrurile oricum vor avansa pe calea schimbării. Rezistența opusă va determina cetățenii să piardă și mai mult încrederea în sector, încredere și așa foarte greu de recuperat. Este în interesul nostru comun să lucrăm împreună și să reformăm acest domeniu important”, a subliniat președintele.

În același context, Maia Sandu a adăugat că justiția televizată, așa cum se întâmpla anterior, nu e o metodă eficientă în lupta cu corupția.

„Noi nu vrem justiție la televizor, nu vrem să ajungem în extreme în ceea ce privește desfășurarea lucrurilor în justiție. Noi vrem să fie respectată legea. Înțeleg că mulți dintre cei care lucrează în sectorul justiției și al combaterii corupției ați putea fi descurajați de criticile constante pe care le auziți în societate. Pentru a scăpa de această critică, trebuie să facem ordine în sistem și să reclădim încrederea în justiției. Astăzi avem un context politic potrivit pentru a realiza acest lucru. Trebuie să oprim practicile ilegale, care au devenit normă – favorurile, abuzul, folosirea serviciului în interes personal, foloasele necuvenite. A venit timpul să corectăm mersul lucrurilor. Astfel vom construi un stat funcțional. Acesta e îndemnul meu pentru angajații din domeniul justiției, veniți să puneți umărul la schimbarea pe care am inițiat-o. De data asta vom reuși. Vom folosi toată priceperea, resursele și voința politică în acest scop”, a conchis Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

07.01.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // A conspirat Tokaev c...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md