03:38:37 29.05.2020
 
Stiri

Maia Sandu, SOLIDARĂ cu Societatea Română de Televiziune: „E timpul să se facă DREPTATE și vom oferi toată susținerea televiziunii publice din România pentru recuperarea frecvenței cu acoperire națională”

Social 19.09.2019 13:21 Vizualizări1070 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, SOLIDARĂ cu Societatea Română de Televiziune: „E timpul să se facă DREPTATE și vom oferi toată susținerea televiziunii publice din România pentru recuperarea frecvenței cu acoperire națională” Captură


Prim-ministrul Maia Sandu va oferi tot sprijinul televiziunii publice din România, pentru ca aceasta să-și recupereze după mai mulți ani frecvența cu acoperire națională.

„Încet, dar sigur, lucrurile revin la normalitate. Se sting luminile în televiziunile controlate de sistemul oligarhic, după ani de zile în care au slujit intereselor de partid. Astăzi, Guvernul a primit o scrisoare din partea directorului TVR prin care solicită Consiliului Audiovizualului o frecvență de emisie, care să permită difuzarea postului TVR Moldova pe întreg teritoriul republicii. Considerăm că toate interferențele fostelor guvernări în frecvența de emisie a TVR au produs o mare nedreptate atât postului public român de televiziune, cât și cetățenilor R. Moldova, iar frecvența de emisie preluată abuziv trebuie să revină la TVR”, a declarat Maia Sandu.

Citește și: Ambasadorul României în R. Moldova așteaptă pași CONCREȚI din partea autorităților de la Chișinău, pentru ca TVR Moldova să-și recapete licența NAȚIONALĂ: „Să se repare o NEDREPTATE”

Prim-ministrul R. Moldova a mai adăugat că „e timpul să se facă dreptate și vom oferi toată susținerea televiziunii publice din România pentru recuperarea frecvenței cu acoperire națională”.

TVR a rămas fără această frecvență națională în R. Moldova în anul 2007, printr-o decizie a Consiliului Coordonator al Audiovizualului, condus atunci de actualul membru al aceleiași structuri, Corneliu Mihalache, după ce guvernarea comunistă a invocat anumite datorii ale Societății Române de Televiziune. Frecvența fusese acordată atunci postului de televiziune „2 Plus”. Revenirea TVR în R. Moldova s-a produs abia pe 1 decembrie 2013.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md