04:43:27 25.06.2021
 
Stiri

Maia Sandu pleacă la Berlin: Întrevederi IMPORTANTE în Germania

Actualitate 17.05.2021 12:14 Vizualizări1656 Autor: Ziarul National
Maia Sandu pleacă la Berlin: Întrevederi IMPORTANTE în Germania


Președinta Maia Sandu va efectua, în perioada 19 - 20 mai o vizită oficială la Berlin, la invitația președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier.

Potrivit Președinției de la Chișinău, scopul vizitei este impulsionarea relațiilor bilaterale dintre cele două state.

În prima zi a vizitei, Maia Sandu va avea o întrevedere cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier, după care cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă. În după-amiaza aceleiași zile, președintele Maia Sandu va avea o discuție cu cancelarul german, Angela Merkel.

De asemenea, în cadrul vizitei oficiale la Berlin, șeful statului va participa la audieri pe tema Republicii Moldova în Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe și în Comisia pentru Afaceri Europene și va avea întrevederi cu deputați din fracțiunile CDU/CSU, SPD, Partidul Verde din Bundestag.

Printre oficialii de rang înalt, cu care se va întâlni președintele Maia Sandu, se numără Armin Laschet, premierul Renaniei de Nord-Westfalia, președintele Partidului Creștin-Democrat, Heiko Maas, ministrul Federal al Afacerilor Externe, Annegret Kramp-Karrenbauer, ministrul Federal al Apărării, Günther Krichbaum, președintele Comisiei parlamentare pentru afaceri europene, Norbert Roettgen, președintele Comisiei pentru politica externă.

La Berlin, doamna Maia Sandu va pune în discuție mai multe subiecte, cum ar fi: modul în care pot fi îmbunătățite relațiile bilaterale dintre Germania și Republica Moldova, situația politică și de securitate din țară și din regiune, susținerea de care avem nevoie pentru atenuarea consecințelor pandemiei, cooperare economică mai puternică, îmbunătățirea condițiilor pentru diaspora moldovenească din Germania.

Maia Sandu va participa, de asemenea, la o discuție publică cu genericul „Moldova - un nou început”, organizată de Fundația Konrad Adenauer, care va fi precedată de o întrevedere cu Norbert Lammert, președintele Fundației, și de Gerhard Wahlers, secretar general adjunct al acesteia.

Din delegația oficială care o va însoți pe președintele Maia Sandu în Germania fac parte Cristina Gherasimov, consilier prezidențial în domeniul politicii externe, și Veaceslav Negruța, consilier în domeniul economic.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Socio-Trio 17.05.2021 21:52

Faptul că Preşedintele Republicii Moldova este invitată de conducerea celui mai puternic stat european este o mare onoare, o responsabilitate, dar şi un mare succes al Doamnei Preşedinte M. Sandu, dar şi o onoare şi un mare şi promiţător succes pentru Republica Moldova.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md