17:12:01 02.06.2020
 
Stiri

UPDATE, VIDEO // Ministrul Sănătății anunță rezultatele testelor de laborator în privința celor 30 de persoane suspectate că ar fi infectate ​cu temutul CORONAVIRUS. 28 de analize au fost NEGATIVE

Social 11.03.2020 15:54 Vizualizări1921 Autor: Ziarul National
UPDATE, VIDEO // Ministrul Sănătății anunță rezultatele testelor de laborator în privința celor 30 de persoane suspectate că ar fi infectate ​cu temutul CORONAVIRUS. 28 de analize au fost NEGATIVE


UPDATE // 28 din cele 30 de teste făcute persoanelor suspectate că ar fi infectate cu COVID - 19 au ieșit negative. În cazul celorlalte două persoane au fost prelevate probe repetate. „Analizele sunt în proces de reacție și mâine-dimineață vă anunțăm despre rezultate. Ambele persoane sunt revenite din Italia”, a declarat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Actualmente, la Spitalul „Toma Ciorbă” sunt internați șase adulți suspectați că ar fi infectați, iar la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii - șapte persoane, dintre care cinci copii și doi adulți (mamele copiilor).

Sursa citată a mai adăugat că testele la mama cu cei trei copii, care ar fi fost la cumpărături în Italia, au ieșit negative.

„Situația se poate schimba nu de la o oră la alta, dar mult mai repede. Dacă va fi ceva de comunicat, vom mai ieși în seara aceasta. Dacă nu, mâine la 10.00 vom avea rezultatele în privința altor persoane suspecte că ar fi infectate”, a adăugat Viorica Dumbrăveanu.

Cât privește starea de sănătate a celor trei persoane infectate cu noul coronavirus, ministra Sănătății a afirmat că starea acestora este de gravitate medie, stabilă: „Este administrat tratamentul și sperăm ca aceste cazuri vor fi tratate”.

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, menționează că se așteaptă la un flux în creștere al persoanelor care se vor adresa medicilor și cărora li se vor face analize. „Va crește numărul celor spitalizați și s-ar putea ca să avem în lucru și 60 de probe. De fiecare dată vom avea rezultatele la aceste probe în 24 de ore”, a punctat Furtună.

********************

Ministra Sănănății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, va prezenta informații actualizate despre evoluția infecției cu coronavirusul de tip nou pe teritoriul R. Moldova. Ministra urmează să prezinte rezultatele testelor de laborator în privința celor 22 de persoane internate în spital și suspectate că ar fi infectate cu COVID - 19, inclusiv șase copii.

Citește și: VIDEO // Numărul persoanelor suspectate că ar fi infectate cu COVID-19 crește ca pe drojdii: Dodon anunță, după ședința Consiliul Suprem de Securitate, 31 de persoane în 24 de ore

Amintim că în această noapte la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii a fost internată o mamă cu trei copii. Aceasta, împreună cu copiii săi, a vizitat Italia chiar în perioada de criză. Astfel, la Spitalul „Toma Ciorbă” sunt internați 14 adulți suspecți, iar la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii - opt persoane, inclusiv șase copii.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md