22:07:09 06.12.2022
Stiri

"Gazprom" nu riscă să taie gazele pentru R. Moldova. Șeful "Moldovagaz" vorbește despre o măsură "excepțională" făcută de ruși și cere GUVERNULUI să identifice soluții până la 1 septembrie

Actualitate 22.08.2022 19:00 Vizualizări1668 Autor: Ziarul National


"Gazprom" nu va tăia gazele pentru R. Moldova, deși "Moldovagaz" nu a reușit să plătească în avans plata pentru luna august. Termenul-limită a expirat pe 20 august, însă gigantul rus nu a riscat să lase R. Moldova, inclusiv Transnistria fără gaze.

Astăzi "Moldovagaz" a platit doar consumul pentru luna iulie, iar directorul companiei, Vadim Ceban, a menționat că autoritățile de la Chișinău trebuie să caute soluții pentru a plăti gazele consumate.

Citește și: R. Moldova nu mai stă la cheremul lui Putin. Grosu anunță o NOUTATE bună din partea „unei țări prietene” pentru asigurarea SECURITĂȚII energetice: „Gaz o să avem, lumină o să avem, lemne o să avem, păcură o să avem”


"PJSC „Gazprom” a decis, în mod excepțional, ca SA „Moldovagaz” să plătească cu întârziere avansul pentru livrările de gaze naturale. Astfel, avansul pentru august urmează să fie plătit până pe 1 septembrie 2022. SA „Moldovagaz” se va adresa Comisiei Naționale pentru Situații de Urgență a R. Moldova cu propunerea de a lua în considerare opțiunile de soluționare a problemei achitării livrărilor de gaze naturale în lunile august și septembrie, pentru a asigura alimentarea neîntreruptă cu gaze naturale a republicii", a scris Vadim Ceban pe Telegram.

De menționat că "Transgaz" România a anunțat zilele trecute că poate asigura R. Moldova în cazul în care Rusia va sista livrările de gaze naturale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md