03:54:35 14.07.2024
Stiri

"Gazprom" nu riscă să taie gazele pentru R. Moldova. Șeful "Moldovagaz" vorbește despre o măsură "excepțională" făcută de ruși și cere GUVERNULUI să identifice soluții până la 1 septembrie

Actualitate 22.08.2022 19:00 Vizualizări1974 Autor: Ziarul National


"Gazprom" nu va tăia gazele pentru R. Moldova, deși "Moldovagaz" nu a reușit să plătească în avans plata pentru luna august. Termenul-limită a expirat pe 20 august, însă gigantul rus nu a riscat să lase R. Moldova, inclusiv Transnistria fără gaze.

Astăzi "Moldovagaz" a platit doar consumul pentru luna iulie, iar directorul companiei, Vadim Ceban, a menționat că autoritățile de la Chișinău trebuie să caute soluții pentru a plăti gazele consumate.

Citește și: R. Moldova nu mai stă la cheremul lui Putin. Grosu anunță o NOUTATE bună din partea „unei țări prietene” pentru asigurarea SECURITĂȚII energetice: „Gaz o să avem, lumină o să avem, lemne o să avem, păcură o să avem”


"PJSC „Gazprom” a decis, în mod excepțional, ca SA „Moldovagaz” să plătească cu întârziere avansul pentru livrările de gaze naturale. Astfel, avansul pentru august urmează să fie plătit până pe 1 septembrie 2022. SA „Moldovagaz” se va adresa Comisiei Naționale pentru Situații de Urgență a R. Moldova cu propunerea de a lua în considerare opțiunile de soluționare a problemei achitării livrărilor de gaze naturale în lunile august și septembrie, pentru a asigura alimentarea neîntreruptă cu gaze naturale a republicii", a scris Vadim Ceban pe Telegram.

De menționat că "Transgaz" România a anunțat zilele trecute că poate asigura R. Moldova în cazul în care Rusia va sista livrările de gaze naturale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md