06:23:26 25.09.2020
 
Stiri

Ex-premierul Filip NU crede că Vasile Botnari e cel care a luat decizia în privința expulzării profesorilor turci: „Am încercat să aflu detalii atunci de la SIS, dar mi s-a spus că avionul decolează deja. Am mulți prieteni la Orizont”

Actualitate 16.09.2020 20:01 Vizualizări1695 Autor: Ziarul National
Ex-premierul Filip NU crede că Vasile Botnari e cel care a luat decizia în privința expulzării profesorilor turci: „Am încercat să aflu detalii atunci de la SIS, dar mi s-a spus că avionul decolează deja. Am mulți prieteni la Orizont”


Ex-premierul Pavel Filip, cel care era în fruntea Guvernului atunci când au fost răpiți, iar ulterior expulzați cei șapte profesori turci de la Liceul „Orizont”, crede că fostul director al Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, ar fi „țap ispășitor” în acest caz, alții fiind cei care au luat această decizie scandaloasă.

Filip a menționat că și copiii săi au învățat la „Orizont”, iar mulți dintre profesorii acestora au fost chiar la el acasă.

„Am mulți prieteni printre profesorii de la „Orizont”. În ziua de 6 septembrie am fost sunat de un profesor de acolo, care mi-a spus ce se întâmplă. Am dat câteva telefoane, inclusiv la unii conducători ai SIS, care m-au informat că avionul cu cei șapte profesori decolează deja. Așa și nu am înțeles care au fost motivele expulzării acelor profesori”, a declarat Pavel Filip în această seară, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Totodată, liderul PD nu crede că Vasile Botnari, cel care și-a asumat integral vina pentru cele întâmplate, a fost persoana care a luat această decizie: „Nu cred că Vasile Botnari e cel care a luat această decizie. Eu am avut în acea perioadă întrevederi cu președintele Erdogan și cu premierul Turciei. De fiecare dată am spus că liceele se subordonează legilor din R. Moldova. Le-am transmis că, în cazul în care au dovezi în privința unuia sau altuia, atunci de asta să se ocupe serviciile competente”.

Întrebat cine ar sta în spatele acelei decizii de expulzare, Pavel Filip a spus: „Nu vreau să vin cu presupuneri. Eu pot să vă spun că, acolo unde am putut, am contribuit ca unii dintre profesorii de la acest liceu să primească cetățenia R. Moldova și, astfel, să nu trăiască cu această frică”, a conchis Filip.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


SeVeN 16.09.2020 20:55

Domnul Filip o face pe naivul, afirmând senin că, chipurile, nu ştie cine sunt "cei care au luat această decizie scandaloasă". Eu, însă, cred că, totuşi, a ştiut despre asest caz ilegal şi antiuman, comis conştient de cei de la cârma statul nostru. Or atât din punct de vedere legal, cât şi din practicile de raporturi stabilte, prin ani, în relaţţile dintre conducerea de vârf a statului şi SIS, sunt doar trei persoane care, într-un mod sau altul, fie în cadrul strict legal, fie ignorând legea, adică într-un mod pur administrativ, puteau să ordoneze sau să impună conducerea SIS-lui să săvârşească această ilegalitate crasă - în primul rând, preşedintele RM, apoi, după caz, preşedintele parlamentului şi prim-ministru. Şi - atât. Mai e ceva de comentat???

Tarnacop 16.09.2020 20:59

Filip!!! Prietenul la nevoie se cunoaste - zicala populara! Spui ca , cica, ai multi prieteni la Orizont - de ce n-ai scos limba din fundul lui Plohotniuc, ca sa aperi profesorii turci ?

Petru 17.09.2020 10:24

Le-am transmis că, în cazul în care au dovezi în privința unuia sau altuia, atunci de asta să se ocupe serviciile competente”. Vedeti,el a permis ca SIS sa se ocupe.Si s-a "ocupat"...Dar acum "nu stie nimic"...Lepra...

ion 17.09.2020 11:52

Filip e prietenul si complicele lui Kulioc, ce crede, presupune sau spune este deja irelevant.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md