13:30:46 27.10.2021
Stiri

Dodon INSISTĂ: De luna viitoare NU ar mai fi responsabil de GUVERNARE și altcineva ar trebui să se preocupe de plata PENSIILOR și salariilor

Actualitate 14.12.2020 09:43 Vizualizări4912 Autor: Ziarul National
Dodon INSISTĂ: De luna viitoare NU ar mai fi responsabil de GUVERNARE și altcineva ar trebui să se preocupe de plata PENSIILOR și salariilor Captură privesc.eu


Președintele în exercițiu, Igor Dodon, insistă că, începând cu data de 24 decembrie, atunci când Maia Sandu va prelua oficial funcția de șef al statului, dânsul și Guvernul Chicu nu va mai purta nicio răspundere pentru plata salariilor și pensiilor. În același timp, Igor Dodon nu vorbește despre demisia Guvernului condus de fostul său consilier.

Potrivit lui Dodon, pentru luna decembrie și, probabil, ianuarie 2021, „nu vor fi probleme” cu plata salariilor și pensiilor.

„Am făcut o analiză a încasărilor la bugetul de stat. În pofida faptului că suntem într-un an foarte dificil, avem scădere la PIB, scădere la importuri și exporturi în urma pandemiei și secetei, totuși, în luna decembrie, la ziua de astăzi, avem o creștere la acumularea de venituri. La Serviciul Fiscal de Stat avem o creștere de 7,8% și la Serviciul Vamal - de 12,8%, comparativ cu decembrie 2019. Prin ce se explică asta? Prin administrarea fiscală și vamală foarte dură, severă și profesionalismul celor de la Ministerul Finanțelor.

Astfel, nu există nicio întârziere la achitarea plăților curente. Am văzut săptămâna trecută unele declarații ale unor politicieni referitoare la salarii și pensii… Vreau să confirm și să vă asigur că, pe parcursul acestei luni, Guvernul spune că și la începutul anului viitor, atât cât suntem noi responsabili de situația din țară, salariile și pensiile se plătesc la timp și nu vor fi niciun fel de întârzieri”, a precizat astăzi Igor Dodon, după ședința săptămânală cu participarea spicherului și a premierului, care se tratează de coronavirus.

Dodon a mai adăugat că urmează două săptămâni foarte încărcate, în contextul în care urmează să fie aprobate patru legi importante.

„Prioritatea nr. 1 este aprobarea politicii fiscale și bugetului de stat pentru 2021. Zilele trecute a expirat termenul constituțional de înaintare a amendamentelor din partea deputaților. Au fost depuse câteva sute de pagini de amendamente, probabil peste o mie. Acestea urmează să fie discutate, examinate astăzi de către Guvern. Astfel, Parlamentul trebuie să aprobe patru legi de bază: politica bugetar-fiscală, legea bugetului de stat, bugetul asigurărilor sociale și bugetul asigurărilor obligatorii în medicină”, a conchis Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Tarnacop 14.12.2020 10:37

Ca nu-i destept - stie o lume intreaga, dar pentru faptul ca are lumea de prosti - va raspunde si in fata alegatorilor si a legii.

ion 14.12.2020 10:53

Kulioc nicicind nu a fost responsabil, dar imunitatea lui se termina.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md