05:30:02 03.03.2024
Stiri

DOC // Chestiunea privind UNIREA R. Moldova cu România a ajuns în Senatul SUA: „O Românie REUNITĂ va fi un factor de STABILITATE în Europa de Est”

Politică 09.03.2018 16:21 Vizualizări25482 Autor: Ziarul National
DOC // Chestiunea privind UNIREA R. Moldova cu România a ajuns în Senatul SUA: „O Românie REUNITĂ va fi un factor de STABILITATE în Europa de Est”


Reprezentanții Comitetului Româno - American pentru Basarabia, în coordonare cu Fundația Basarabia au adresat un memoriu Senatului SUA, prin care solicită să fie luată în calcul reunirea celor două state românești în anul Centenarului.

Documentul este adresat senatorului Bob Corker, președintele Comitetului pentru Relații Externe din Senatul SUA.

Memoriul intitulat „România, Basarabia și Republica Moldova” este semnat de profesorul Nicholas Dima, președintele Comitetului Româno - American pentru Basarabia. Renumitul profesor cu dublă cetățenie explică cum a fost ruptă Basarabia de România și că în anul Centenarului trebuie să se ia în calcul reunirea celor două state românești.

De menționat că biografia profesorului de origine română, în prezent stabilit în America, este una impresionantă. Acesta este absolvent al Universității de Geografie din București, în anul 1967, și al Universității din Columbia, unde a obținut titlul de doctor în geografie. Nicholas Dima a plecat de peste 40 de ani în SUA și e responsabil de Intercultural Communication. A făcut închisoare, apoi a fost timp de 20 de ani reporter la The Voice of America, a scris şase cărţi în engleză şi două în română, nu înainte de a le preda soldaţilor de peste Ocean istoria Uniunii Sovietice.

Printre instituţiile în cadrul cărora a fost profesor se numără: St. Mary’s University Collegedin Addis Ababa, Etiopia; Foreign Service Institute din Roslyn, VA; James Madison University, George Mason University; J.F. Kennedy Special Warfare Center and School din Fort Bragg, NC.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md