20:52:15 29.09.2020
 
Stiri

Deputatul Vladimir Andronachi PĂRĂSEȘTE fracțiunea PD. „Un grup minoritar, în frunte cu Pavel Filip, a capturat orice proces decizional în interiorul partidului și acționează exclusiv în interese proprii și subiective”

Actualitate 14.08.2020 10:47 Vizualizări2209 Autor: Ziarul National
Deputatul Vladimir Andronachi PĂRĂSEȘTE fracțiunea PD. „Un grup minoritar, în frunte cu Pavel Filip, a capturat orice proces decizional în interiorul partidului și acționează exclusiv în interese proprii și subiective”


Deputatul Vladimir Andronachi părăsește fracțiunea Partidului Democrat (PD) din Parlament. Acesta susține că a luat această decizie din cauza actualei conduceri a formațiunii, în frunte cu Pavel Filip.

Andronache a făcut anunțul astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Astăzi, cu regret, declar că părăsesc fracțiunea Partidului Democrat. Este o decizie asumată și determinată de lipsa unui proces democratic și deschis în cadrul fracțiunii și partidului. Mi-am dedicat o mare parte din viața activă, timp, efort și abnegație PD-ului, pentru ca la ziua de azi să fiu marginalizat și lipsit de posibilitatea de a-mi expune opinia și de a contribui constructiv la identificarea celor mai bune soluții pentru cetățeni și țara noastră în diverse domenii”, argumentează Andronachi, despre care Pavel Filip spunea anterior că nu mai participă la ședințele fracțiunii.

Totuși, Vladimir Andronachi nu își va depune mandatul de deputat și nici din partidul condus anterior de Vlad Plahotniuc.

„Totodată, declar că eu nu părăsesc PD. Nu sunt transfug și nici trădător. PD este unicul partid politic în care m-am regăsit cu viziunea și experiența profesională, fiind ghidat de convingerea că poziționarea, valorile și viziunile promovate de PD sunt oneste și cele mai potrivite pentru dezvoltarea R. Moldova spre binele cetățenilor săi. PD tot timpul a fost forul unde erau ascultate toate vocile, iar deciziile erau adoptate în mod colectiv. Spre regret, astăzi, anume conducerea actuală a PD reprezintă cea mai mare problemă a partidului. Un grup minoritar, în frunte cu Pavel Filip, a capturat orice proces decizional în interiorul partidului și acționează exclusiv în interese proprii și subiective. Din cauza lui Pavel Filip, PD, care avea cel mai mare număr de primari și era a doua cea mai mare fracțiune parlamentară, a ajuns să nu conteze nici în țară și nici în Parlament”, punctează deputatul.

Acesta spune că va reveni în fracțiunea PD doar după ce este înlăturat Filip de la conducerea formațiunii. „Eu nu plec din PD, pentru că asta este casa și familia mea. Eu cred în PD, dar nu cu Pavel Filip în calitate de președinte de partid. Sunt gata să revin în fracțiunea PD și să contribui la dezvoltarea formațiunii din prima zi când Pavel Filip și micro echipa sa nu va mai fi în partid sau la cârma acestuia. În partea ce ține de activitatea parlamentară, voi continua să contribui cu cele mai bune idei, soluții și cunoștințe pentru R. Moldova din calitatea de deputat neafiliat. Nu intenționez și nu doresc să ader la nicio altă fracțiune sau grup parlamentar”, a mai adăugat Vladimir Andronachi.

De menționat că, anterior, în spațiul public s-a vorbit despre faptul că deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc nu mai participau la ședințele fracțiunii PD, deoarece ar fi fost, practic, parte a fracțiunii socialiștilor. Rugat să comenteze aceste zvonuri, Pavel Filip s-a limitat să spună că cei doi nu participă la ședințele fracțiunii PD.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

V. Cretu 14.08.2020 13:21

Ce vei face acum Nucifer??? Se prăpădește rm fără voi!!!

Veteran-Echip 16.08.2020 11:11

Un tablou greţos pentru că ne "frapează" veselia de pe faţa "romîncei" M. Babuc, la vederea lui Dodon.

Ianoş 16.08.2020 19:48

Faţa Monicăi Babuc nu e veselă, ci e una de prostituată politică de lux. A ieşit de sub criminalul Plahatniuc şi face ce ştie mai bine; s-a culcat sub trădătorul cu kulioc - Dodon.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md