11:53:48 04.12.2023
Stiri

Curtea de Apel Chișinău a menținut ARESTUL în privința lui Vlad Plahotniuc: Fostul lider al PD se află în libertate

Actualitate 04.08.2022 17:39 Vizualizări1826 Autor: Ziarul National
Curtea de Apel Chișinău a menținut ARESTUL în privința lui Vlad Plahotniuc: Fostul lider al PD se află în libertate


Curtea de Apel Chișinău a menținut astăzi arestul preventiv în privința învinuitului Vladimir Plahotniuc, în dosarul care vizează delapidările de la SA „Metalferos”. Astfel, instanța a respins recursul avocaților, care contestau aplicarea acestei măsuri.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în iunie 2022 Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea arestului în lipsa învinuitului.

Citește și: Mandat de AREST în contumacie, eliberat pe numele lui Vlad Plahotniuc

Pronunțarea hotărârii s-a tărăgănat încă din noiembrie 2021, deoarece avocații „coordonatorului” fostei coaliții de guvernare depuneau diverse cereri, inclusiv recuzări ale judecătorilor, strămutări ale cauzei la altă instanță judecătorească, care erau transmise Curții Supreme de Justiție.

În vederea curmării acelor tărăgănări intenționate, procurorii au depus demers pentru amendarea avocatului, ceea ce nu s-a întâmplat.

Citește și: Peste 35,9 MILIOANE de euro pentru Plahotniuc de la SA „Metalferos”: Procurorii anunță că au expediat cauza penală cu opt inculpați în judecată

Măsura urmează să fie aplicată imediat ce va fi reținut învinuitul, iar în acest sens urmează să vină răspunsul de la Interpol, care examinează și cererea procurorilor de anunțare a lui Plahotniuc în căutare, depusă în octombrie 2021.

Procurorii îi incriminează acestuia în dosarul investigat un set de infracțiuni, inclusiv escrocherie, spălare de bani, crearea și conducerea unei organizații criminale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md