20:53:25 16.01.2022
Stiri

Consilierul Maiei Sandu a fost ACCEPTAT în Consiliul de Observatori al „Moldovagaz”: Negruță are misiunea să deconspire „toate mișmașurile” care s-au întâmplat la „Moldovagaz”

Actualitate 30.11.2021 12:12 Vizualizări1516 Autor: Ziarul National
Consilierul Maiei Sandu a fost ACCEPTAT în Consiliul de Observatori al „Moldovagaz”: Negruță are misiunea să deconspire „toate mișmașurile” care s-au întâmplat la „Moldovagaz”


Consilierul Maiei Sandu în domeniul economic, ex-ministrul Finanțelor Veaceslav Negruță, a fost acceptat în calitate de membru al Consiliului de Observatori ai S.A. „Moldovagaz”. Adunarea generală extraordinară a acționarilor S.A. „Moldovagaz” a aprobat astăzi componența reînnoită a Consiliului de Observatori al întreprinderii, iar printre aceștia se numără și doi reprezentanți ai statului.

Potrivit „Moldovagaz”, noua componență a Consiliului de Observatori are șase membri.

Citește și: „Moldovagaz”, deținută de rușii de la „Gazprom”, NU îl vor pe Veaceslav Negruța în calitate de reprezentant al statului acolo? Maia Sandu: „Până acum, statul a pus acolo oameni care au fost parte la toate MIȘMAȘURILE de la Moldovagaz”

Este vorba de vicepreședintele Consiliului de administrație al SAP „Gazprom”, directorul general al SRL „Gazprom Export”, Elena Burmistrova, membrul Consiliului de Administrație și șef al Departamentului SAP „Gazprom”, Serghei Kuzneț, șeful de Departament SAP „Gazprom”, Dmitri Handoga, șeful de Direcție SAP „,Gazprom”, Kirill Neiumin, consilierul președintelui R. Moldova în domeniul economic, Veaceslav Negruță, și secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan.

La fel, secretarul general al Ministerului Finanțelor, Dina Roșca, a devenit membru al Comisiei de cenzori.

Anterior, președintele Maia Sandu a declarat că Veaceslav Negruță este un om bine intenționat, care înțelege ce se întâmplă la „Moldovagaz”.

„De-a lungul anilor, statul a pus oameni în acel consiliu care au fost parte la toate mișmașurile care s-au întâmplat la „Moldovagaz”. Acum ne dorim să avem oameni acolo care înțeleg ce se întâmplă și care ne informează despre deciziile care se iau acolo. „Moldovagaz” a fost o companie ținută departe de ochii lumii. Curtea de Conturi nu a reușit să ajungă acolo timp de 20 de ani, chiar și atunci când legea permitea acest lucru. Noi cu toții am citit în presa de investigație despre faptul că la „Moldovagaz” s-au întâmplat abuzuri și s-au făcut cheltuieli nejustificate de-a lungul anilor. Și aceste datorii pe care le prezintă „Gazprom” (709 milioane de dolari) sunt cu mari semne de întrebare din cauza administrării proaste a „Moldovagaz”. Cred că este nevoie de un control la „Moldovagaz” și e nevoie de un control pentru toată perioada în care noi bănuim că s-au întâmplat multe ilegalități”, a punctat șefa statului.

S.A. „Moldovagaz” a fost fondată în anul 1999. SAP „Gazprom” deține 50% din acțiuni, Agenția Proprietății Publice a Republicii Moldova - 35,33%, Comitetul de gestionare a patrimoniului din Transnistria - 13,44%, iar persoanele fizice și juridice - 1,23%.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
16.01.2022 10:19 598 De ce nu ne scrie Plahotniuc?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

07.01.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // A conspirat Tokaev c...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md