10:59:45 24.09.2020
 
Stiri

Biroul Executiv al PD a decis EXCLUDEREA deputaților Vladimir Andronachi, dar și a lui Eugeniu Nichiforciuc din Partidul Democrat: „Cei doi demult nu mai iau parte la ședințele fracțiunii”

Actualitate 14.08.2020 13:32 Vizualizări1497 Autor: Ziarul National
Biroul Executiv al PD a decis EXCLUDEREA deputaților Vladimir Andronachi, dar și a lui Eugeniu Nichiforciuc din Partidul Democrat: „Cei doi demult nu mai iau parte la ședințele fracțiunii”
Deputatul Eugeniu Nichiforciuc


Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat (PD) mai rămâne fără doi deputați, după ce i-a exclus din partid pe deputații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc.

După anunțul de astăzi al deputatului Vladimir Andronachi, care a declarat că rămâne legislator neafiliat, dar nu părăsește PD, Biroul Executiv al partidului și membrii fracțiunii parlamentare a democraților s-au întrunit într-o ședință comună, în cadrul căreia „au examinat comportamentul lui Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc”.

„Participanții la ședință au constat că cei doi demult nu mai iau parte la ședințele fracțiunii PD în Parlament și nici la acțiunile Partidului Democrat. Așadar, cei doi demult nu mai sunt parte a echipei PDM. Nu poți pleca de acolo de unde nu ești”, se arată într-un comunicat al democraților.

CITIȚI și Doi vicepreședinți ai Parlamentului sugerează că deputatul Andronachi a plecat de la PD la PSRM, deși se declară „neafiliat”: „Totul e corect. Kuliokul vine la kuliok”

Drept urmare, Biroul Executiv al PD a decis, cu unanimitate de voturi, excluderea lui Vladimir Andronachi și a lui Eugeniu Niciforciuc din Partidul Democrat, iar fracțiunea a decis excluderea lui Eugeniu Niciforciuc din fracțiunea PD.

„Partidul Democrat și-a ales calea sa și face alt tip de politică, care probabil nu este pe placul unora. Membrii Biroului Executiv și deputații democrați fac apel către organizațiile teritoriale ale PD să rămână unite și consolidate și să acționeze în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, cităm din același comunicat.

Amintim că deputatul Andronachi a declarat astăzi că pleacă din fracțiunea democraților, fiindcă ar fi „marginalizat”.

„PD tot timpul a fost forul unde erau ascultate toate vocile, iar deciziile erau adoptate în mod colectiv. Spre regret, astăzi, anume conducerea actuală a PD reprezintă cea mai mare problemă a partidului. Un grup minoritar, în frunte cu Pavel Filip, a capturat orice proces decizional în interiorul partidului și acționează exclusiv în interese proprii și subiective. Din cauza lui Pavel Filip, PD, care avea cel mai mare număr de primari și era a doua cea mai mare fracțiune parlamentară, a ajuns să nu conteze nici în țară și nici în Parlament”, și-a argumentat decizia Vladimir Andronachi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Miticu Mitica 15.08.2020 12:16

PDul tot pierde doapele la barca. Pavel Filip ramana sa stinga lumina astfel incat sa poata disparea in noaptea Siberiana. Acest pro-european si vestic convins se va retrage in Uniunea Vamala estica. Ce sa mai tipic comunist sovietic cu cracii in doua barci, gata sa faca cel mai mare spagat existent. RUSINE

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md