16:15:29 18.05.2022
Stiri

Ștefan Gligor, REVOLTAT de ULTIMA inițiativă a Olesei Stamate: „Am impresia că PAS și-a propus să întoarcă întreaga societate împotriva sa. Îmi dau seama de la cine vine „inițiativa”. TREZIȚI-VĂ”

Actualitate 17.01.2022 14:48 Vizualizări8190 Autor: Ziarul National
Ștefan Gligor, REVOLTAT de ULTIMA inițiativă a Olesei Stamate: „Am impresia că PAS și-a propus să întoarcă întreaga societate împotriva sa. Îmi dau seama de la cine vine „inițiativa”. TREZIȚI-VĂ” stiri.md


Președintele Partidului Schimbării, avocatul Ștefan Gligor, se revoltă împotriva ultimei inițiative înregistrate de președintele Comisiei parlamentare juridice numiri și imunități, Olesea Stamate, cu referire la abrogarea unei prevederi din Legea avocaturii.

„Olesea Stamate propune abrogarea art. 52, alin. 2 din Legea avocaturii. E o inițiativă care lovește în independența avocatului, pentru că va permite procurorilor să percheziționeze avocații (biroul, mașina, să ridice corespondența, să-i intercepteze etc.) fără hotărârea instanței de judecată”, scrie acesta într-o postare pe Facebook.

Acesta a mai adăugat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu face altceva decât să îndrepte întreaga societate împotriva sa.

„Uneori am impresia că PAS și-a propus să întoarcă întreaga societate împotriva sa, în cel mai scurt timp posibil. Stimați reprezentanți PAS, mai dați afară agramații și incompetenții, pe cei influențați de sistemul procuraturii și intrați în simbioză cu exponenții sistemului de care ați promis că veți scăpa republica. Îmi dau seama de la cine vine „inițiativa” și ce scopuri urmărește. Nu poți rezolva necesități particulare, de caz, prin modificarea legislației. Fracțiunea PAS, treziți-vă. Cam tot ce ați făcut în domeniul justiției în ultimele șase luni este greșit și va duce la pierderea credibilității și discreditarea reformei justiției”, a conchis Gligor.

De menționat că Olesea Stamate propune abrogarea aliniatului II din art. 52 în care se arată că „avocatul nu poate fi reținut, supus aducerii silite, arestat, percheziționat fără acordul prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților, cu excepția infracțiunii flagrante”.

Această inițiativă a stârnit nemulțumirea avocaților, care au reclamat un atac la adresa independenței activității lor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Petrea Ursu 17.01.2022 15:08

Da ce sa ne trezim,nu dormim.Ai facut o infractiune,fii bun si raspunde,nu te ascunde in spatele asociatiei avocatilor .Toti suntem egali in fata legii,sau nu e asa ?

ion 17.01.2022 16:01

Imunitatile incurajeaza hotii si coruptii, trebuie anulate pentru toti, asa cum a fost promis.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md