20:16:39 24.09.2023
Stiri

Avocații lui Plahotniuc ar încerca să tergiverseze examinarea dosarului privind „frauda bancară”. Litvinenco: „Avem remedii împotriva abuzurilor de acest fel. Dacă persoana este vinovată, ea trebuie condamnată, iar averea confiscată”

Actualitate 07.09.2022 16:32 Vizualizări2223 Autor: Ziarul National
Avocații lui Plahotniuc ar încerca să tergiverseze examinarea dosarului privind „frauda bancară”. Litvinenco: „Avem remedii împotriva abuzurilor de acest fel. Dacă persoana este vinovată, ea trebuie condamnată, iar averea confiscată”


Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, este satisfăcut de faptul că Procuratura Anticorupție, în frunte cu Veronica Dragalin, a început să aplice privind condamnarea în lipsa învinuitului. Acesta speră că Vlad Plahotniuc va fi condamnat în baza probatoriului acumulat de procurori.

„Mă bucur că Procuratura Anticorupție a început să aplice „legea privind condamnarea în lipsă”. Prima persoană vizată – Vladimir Plahotniuc - în dosarul „Fraudei bancare”. Procuratura Anticorupție a înaintat un demers către judecătorul de instrucție pentru finalizarea urmăririi penale. Dacă demersul este admis, Vladimir Plahotniuc va fi deferit justiției”, a precizat Litvinenco într-o postare pe Facebook.

Acesta a atras atenția că avocații fostului lider al Partidului Democrat ar încerca să tergiverseze examinarea dosarului în judecată, iar în acest sens au înaintat o cerere privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a noilor prevederi introduse recent în Codul de procedură penală, care permit finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului.

„La prima ședință a fost solicitată ridicarea excepției de neconstituționalitate. Chiar dacă este dreptul avocaților de a solicita ridicarea excepției, sunt ferm convins că legea este perfect constituțională. Or, aceasta a fost expertizată de către experți internaționali notorii și este în concordanță cu practica mai multor state europene. Nu exclud că e un început unei tergiversări nejustificate și ilegale. Dacă e așa, vom implementa rapid remediile împotriva abuzurilor de acest fel. Ele sunt deja identificate. Nu vom admite blocarea dosarelor, pentru că nimeni nu este mai presus de lege. Dacă persoana este vinovată, ea trebuie condamnată, iar averea confiscată”, a conchis Litvinenco.

Citește și: PRIMUL dosar finalizat în LIPSA ÎNVINUITULUI îl vizează pe Plahotniuc: Peste 39 de milioane de dolari și 3,5 milioane de euro, SPĂLATE de la băncile implicate în jaful bancar

Amintim că joi, 8 septembrie, judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, urmează să pronunțe o încheiere cu referire la admiterea sau respingerea cererii avocaților lui Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc a fost pus sub acuzare, în cadrul acestei urmăriri penale, pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălarea banilor. Mai exact, lui Plahotniuc i se incriminează faptul că, în perioada anilor 2013-2015, a primit în conturi, prin intermediul companiilor rezidente fondate de Ilan Șor prin persoane interpuse, peste 39 de milioane de dolari și 3,5 milioane de euro, care aveau ca origine credite bancare obținute fraudulos de la BC „Unibank” SA, BC „Banca Socială” SA și BC „Banca de Economii” SA, instituții implicate în frauda bancară.

În cadrul acestei cauze penale a fost aplicat sechestru pe bunuri ce aparțin lui Vladimir Plahotniuc în valoare totală de peste un miliard de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

CharitasnPr 24.11.2022 22:51

cheap essay writers <a href=https://bestsessays.org>essay about the help</a> college essay editing services

NanicesnPr 26.11.2022 08:10

essay title help <a href=https://buyacademicessay.com>best custom essay sites</a> college admission essay service

ChelsaesnPr 27.11.2022 17:33

best college essay service <a href=https://buy-eessay-online.com>cheapest essay writing service</a> helping writing essay

PennysnPr 29.11.2022 02:39

custom essay writing services reviews <a href=https://buytopessays.com>custom english essays</a> who can write my essay

InessasnPr 22.01.2023 03:09

custom coursework writing service <a href=https://brainycoursework.com>coursework writing service</a> coursework online

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md