06:53:32 21.05.2024
Stiri

Tratament şi odihnă în Elveţia pentru copiii din instituţiile rezidenţiale din R. Moldova

Social 14.07.2014 09:37 Vizualizări1569 Autor: Galina Munteanu


Tratament şi odihnă în Elveţia pentru copiii din instituţiile rezidenţiale din R. Moldova gov.md

Optzeci de copii din opt instituţii rezidenţiale din R. Moldova vor beneficia de un sejur de două săptămâni în tabăra de vară Swisscor din Fiesch, Elveţia. Aceștia se vor afla la odihnă, la invitaţia Fundaţiei Swisscor, începând de azi și până pe 28 iulie.

Copiii, care provin din familii social-vulnerabile sau sunt cu anumite dizabilităţi, vor fi găzduiţi de o echipă de medici specialişti care le vor oferi toate îngrijirile necesare. Ei vor fi însoţiţi de către 26 de educatori, profesori.

În primele zile ale sejurului în Elveţia, copiii vor trece un examen medical, le va fi stabilit un program medical individual, vor face investigaţii stomatologice, ale auzului, proteze, încălţăminte ortopedică, corsete, scaun cu rotile etc.

Totodată, pe parcursul sejurului, ei vor beneficia de excursii, jocuri şi activităţi sportive, care vor fi animate de un grup de tineri ai Mişcării de Tineret a Crucii Roşii. De asemenea, recruţii Muzicii Militare Elveţiene vor oferi un concert și vor petrece o jumătate de zi cu copiii din R. Moldova. În același timp, Societatea Elveţiană a Salvamarilor le va oferi copiilor cursuri de înot într-o piscină de standard olimpic.

Pe 23 iulie, copiii din R. Moldova vor prezenta un program de promovare a culturii naţionale.

Tabăra medicală Swisscor este organizată în colaborare cu Ministerul Educaţiei al R. Moldova în baza unui acord de parteneriat cu Fundația Swisscor, cu suportul Departamentului pentru Dezvoltare şi Cooperare al Elveţiei

Tabăra medicală de vară Swisscor 2014 se află la a V-a ediție pentru copiii din R. Moldova. Anterior, alți peste 300 de copii moldoveni din instituţiile rezidenţiale s-au aflat în taberele de vară medicale Swisscor.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md