05:34:41 20.06.2024
Stiri

Trafic blocat în centrul Chișinăului din cauza marșurilor de 1 Mai

Social 01.05.2013 10:47 Vizualizări864 Autor: Stela Mihailovici


Trafic blocat în centrul Chișinăului din cauza marșurilor de 1 Mai
Socialiștii și comuniștii desfășoară astăzi concomitent diferite acțiuni în centrul Chișinăului pentru a marca Ziua Munciii. Sute de oameni au mărșăluit pe bulevardele Grigore Vieru și Ștefan cel Mare scandând diferite lozinci.

Pe ambele trasee a fost blocat traficul rutier pentru troleibuze și unitățile de transport private. O singură bandă de circulație a fost lăsată liberă pentru a nu bloca activitatea microbuzelor de rută.

Socialiștii s-au adunat în fața Circului și au mărșăluit până în scuarul Teatrului de Operă şi Balet. Oamenii au strigat că vor o altă cale pentru R. Moldova și o altă guvernare. ”Socialiștii, muncă, progres”, au scandat participanții la Marșul Unității și Demnității Sociale. Începînd cu ora 11.00, socialiștii organizează concertul “Iubesc Moldova”.

Simpatizanții Partidului Comuniștilor s-au adunat în preajma Academiei de Ştiinţe și au mărșăluit până în Piața Marii Adunări Naționale. Oamenii au scandat ”Jos bandiții, regimul criminal” și ”Moldova, Victorie”.

Amintim că sindicaliștii au amânat în acest an marșul organizat tradițional de  Ziua Internațională a Muncii. Evenimenul va fi organizat pe data de 7 iunie, atunci când este marcata Ziua Sindicalistului.

Confederația Națională a Sindicatelor din R. Moldova și-a motivat decizia prin faptul că astăzi sunt organizate marșuri ale unor partide și există riscul unor provocări din partea participanților la acțiunile sociale.

Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md