04:20:32 17.01.2021
 
Stiri

Marş pentru Basarabia la Bucureşti

Social 12.10.2014 08:00 Vizualizări2084 Autor: Galina Munteanu


Marş pentru Basarabia la Bucureşti

,,Solidaritate cu Basarabia" este mesajul pe care îl vor transmite participanţii la o amplă manifestație care va avea loc astăzi la Bucureşti, cu începere de la ora 14.00. Bucureştenii se vor întâlni pe șoseaua Kiseleff, de unde vor porni în marş pentru a cere unirea cu R. Moldova, văzută de organizatori ca singura soluţie pentru moldoveni în actualul context geopolitic.

Participanţii vor fi vopsiţi pe obraz şi vor primi brăţări şi drapele în culorile comune celor două state: tricolorul albastru-galben-roşu. La finalul manifestaţiei, va fi emis un apel către candidaţii la alegerile din luna noiembrie, în care se vor cere acţiuni grabnice pentru Unire şi compatibilizarea sistemelor administrative.

,,Suntem martorii unei agresiuni nedisimulate a Rusiei în spaţiul ex-sovietic. Singura şansă a Basarabiei de a evita soarta Ucrainei este unirea cu România. Cerem factorilor decizionali din ambele state accelerarea proceselor de integrare a R. Moldova în România", a declarat George Simion, reprezentantul Platformei Unioniste Actiunea 2012, organizatoarea manifestaţiei.

Anul acesta va fi a treia ediţie a Marşului pentru Basarabia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


ion 12.10.2014 08:33

Moscova facea marsuri "Krimnash" ("Crimeea e a noastra"!), "Ucraina e Novorossia" , iar Bucurestiul nu ramane nici el in urma cu "poftele" sale imperialiste de cucerire si asuprire de "frati" in microimperiul "Romania Mare": "Basarabia - pamant romanesc!", "Aducem Basrabia acasa!", "R.Moldova e Romania"etc. Rusia duce un "razboi hibrid" de "inghitire" si lichidarea a statului ucrainean si natiunii ucrainene, de nerecunoastere a limbii ucrainene si dreptului la Independenta. Exact acelasi lucru il face si Romania fata de R.Moldova pe care de-facto n-o recunoaste de stat si de natiune INDEPENDENTA, ci de colonia Basarabia de sluji si sclavi interbelici ai Bucurestiului. Romania duce un "razboi hibrid" contra R.Moldova inca de la 27 august 1991, in care utilizeaza toate formele de cotropire nationala, interventie, cu exceptia celei militare. Ea prefera sa impinga R.Moldova in conflicte muilitare cu Rusia si Transnitria si cu mana lor sa distruga economia R.Moldova, asa cum s-a procedat in 1992, cand "consilierii" romani au stat la spate si au incurajat Frontul Popular sa se implice militar in Gaguzia si Transnistria pana focul razboiului s-a aprins de-a binelea si apoi repede au sters putina - au lasat ca moldovenii singuri, fara armata regulata sa lupte cu armata a 14-a si apoi incao odata i-au mai tradat la masa negocierilor, Romania facand pe la spate cardasie cu Rusia si parasind masa negocierilor pentru a face pe plac Rusiei. Iata la ce fel de "solidaritate" TRADATOARE, TICALOASA sunt capabili "fratii" COTROPITORI.

"unica sansa" de a scapa LIBERI si INDEPENDENTI 12.10.2014 08:59

Ce fel de "unica" "sansa" si ce fel de "salvare", daca e sfatuita de Romania sa abandoneze cateva sute de mii de moldoveni transnistreni, sa renunte la integritate teritoriala si la Independenta Nationala? - Asta e MOARTE, dar nu salvare? Salvare ar fi daca in rezultat R.Moldova NU AR PIERDE TERITORIU NATIONAL si ar ramane in continuare Stat Independent, dar "unire" nu prevede sa mai existe dupa ea pe harta R.Moldova. "Fratele mai mare" roman e mai RADICAL in "poftele" sale decat cel rus. Rusii permit sa existe in conbtinuare R.Moldova si Natiunea Moldava, numai sa ramana in sfera lor de influenta, pe cand romanii CER "UNIREA", MOARTEA PE VECIE a R.Moldova si a tot ce este MOLDAV, MOLDOVENESC si NEROMANESC in lume si in istorie - numai romanii ar fi cica oameni si numai limba si natia lor ar avea cica dreptul SUPERIOR de a exista sub soare - moldovenii, vlahii, aromanii, istroromanii si alti EST-ROMANICI se cere sa CAPITULEZE, sa renunte la numele lor proprii de limba si identitate si sa devina musai ROMANI SUPUSI ROMANIEI sau cum se spunea pe vremea lui Antonescu - "sclavi ai Romaniei Mari". Romania si in UE gandesc si se comporta in mod NEDEMOCRATIC, ANTIEUROPEAN, DISCRIMINATOR ca romanii ultranationalisti FASCISTI ai lui Antonescu. ... Poate Romania ar mai trebui inca odata "eliberata" cum se cuvine de FASCISM si FASCISTI, inclusiv si de cei ce marsaluiesc si isi demonstreaza "poftele" perfide camuflate de "unionisti" . Ar putea Rusia si Transnistria sa ajute R.Moldova sa scape de PERICOLUL MORTII prin "strangularea" "frateasca" "unionista"?

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md