07:10:19 13.08.2022
Stiri

Traian Băsescu CRITICĂ faptul că unioniștii de la Chișinău nu au fost primiți cum se cuvine la Cotroceni: „Dacă aș fi fost președinte...”

Știri 13.07.2015 11:56 Vizualizări2014 Autor: Daniela Hadei
Traian Băsescu CRITICĂ faptul că unioniștii de la Chișinău nu au fost primiți cum se cuvine la Cotroceni: „Dacă aș fi fost președinte...”


Peste o mie de tineri din R. Moldova au participat la marşul pentru unirea Republicii Moldova cu România, iar aproximativ 500 de bucureşteni i-au aşteptat duminică în Piaţa Universităţii din București, cu pâine, sare şi flori.

După ce au cântat împreună imnul „Deşteaptă-te, române”, câţiva dintre manifestanţi s-au prins în Hora Unirii în faţa Teatrului Naţional.

Chiar dacă președintele României, Klaus Iohannis, nu i-a putut aștepta la Cotroceni, fiind într-o deplasare, oficialul s-a declarat „impresionat” de gestul tinerilor unioniști. Potrivit președintelui, cele două maluri ale Prutului „se vor regăsi într-o bună zi nu doar în Uniune, ci și în comuniune”.

În același timp, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a precizat că acest eveniment „este cel mai puternic semnal dat de tinerii pro-români de peste Prut” și, dacă ar fi fost astăzi președinte, cu siguranță ar fi așteptat tinerii cu „masa pusă”.

„Duminică, în jurul orei 14.00, la București a sosit un grup de câteva sute de tineri din Republica Moldova. Tinerii au parcurs pe jos distanța de la Chișinău la Ungheni (120 km) pentru a aduce mesajul generației tinere de unire a Republicii Moldova cu România. Este cel mai puternic semnal dat de tinerii pro-români de peste Prut. Dacă aș fi fost președinte, cu siguranță i-aș fi așteptat cu masa pusă, cu un spectacol de muzică populară dat în curtea Palatului și le-aș fi vorbit despre nevoia de reunificare a ambelor țări. Sunt destui care cred că unirea cu Republica Moldova ar fi o favoare pe care România ar face-o fraților de peste Prut. Profund greșit. Eu susțin categoric faptul că unirea este o necesitate strategică în mod egal și pentru România, și pentru R. Moldova. Acum este un moment bun ca românii de pe ambele maluri ale Prutului să-și spună apăsat dorința de UNIRE”, a scris astăzi Traian Băsescu pe profilul său de Facebook.

Tinerii din „Marşul lui Ştefan cel Mare” au plecat din Chişinău spre Bucureşti duminică, 5 iulie, imediat după Marea Adunare Naţională şi au mers pe jos, cu drapele tricolore, prin temperaturi caniculare şi furtună, pentru a ajunge ieri la Prut, unde au refăcut celebrele Poduri de Flori.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md