07:16:14 13.08.2022
Stiri

REACȚIILE lui Iohannis și Ponta la MARȘUL unioniștilor: „Drumul nostru are o DESTINAȚIE comună”

Politică 12.07.2015 11:31 Vizualizări2129 Autor: Ziarul National
REACȚIILE lui Iohannis și Ponta la MARȘUL unioniștilor: „Drumul nostru are o DESTINAȚIE comună”


Circa o mie de tineri, care au pornit pe jos din Chişinău spre Bucureşti, vor mărşălui alături de cei care îi vor aştepta duminică, la ora 14.00, în Piaţa Universităţii, spre Palatul Cotroceni, unde îi vor cere preşedintelui Klaus Iohannis urgentarea procesului de reunificare.

Președintele României nu îi va putea întâmpina la Cotroceni, dar s-a declarat „impresionat” de gestul tinerilor unioniști.

„Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chișinău la București. Din păcate, nu voi fi în țară și nu îi pot întâmpina la Palatul Cotroceni, dar fiți convinși că mi-ar fi făcut o reală plăcere. Prin gestul lor temerar, ei au dovedit, cu toată forța unei generații care se simte profund europeană, că drumul nostru are o destinație comună”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Potrivit președintelui, cele două maluri ale Prutului „se vor regăsi într-o bună zi nu doar în Uniune, ci și în comuniune”. „Vom dovedi tuturor că, oricât de mult efort va trebui să depunem și oricât va dura, ne vom împlini visul de a fi împreună în Europa. Sunt convins că oamenii de pe cele două maluri ale Prutului se vor regăsi într-o bună zi nu doar în Uniune, ci și în comuniune. Vă mulțumesc pentru efortul vostru!”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

Și premierul României, Victor Ponta, are doar cuvinte de laudă la adresa tinerilor care au pornit în marș de la Chișinău la București. „Consider că românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun (pe care doar nedreptatea istoriei l-a întrerupt de mai multe ori)! Și cred că oamenii tineri și sinceri au mai mult curaj și mai multă putere în realizarea acestui destin comun decât politicienii! Un salut personal de admirație pentru acești tineri și gestul lor de azi!”, a menționat Victor Ponta.

„Tinerii din Marşul lui Ştefan cel Mare au plecat din Chişinău spre Bucureşti duminică, 5 iulie, imediat după Marea Adunare Naţională şi au mers pe jos, cu drapele tricolore, prin temperaturi caniculare şi furtună, pentru a ajunge ieri la Prut, unde au refăcut celebrele Poduri de Flori”, se spune în comunicatul Platformei Unionite Acțiunea 2012.

Participanţii la marş au plecat duminică din gara Iaşi spre București cu trenul, care va opri în Vaslui, Bârlad, Tecuci, Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Mizil, Ploieşti, Bucureşti. Între orele 15.00 şi 16.00 se va desfăşura deplasarea în marş pe itinerariul Piaţa Universităţii (zona statui) - bd. Regina Elisabeta - Calea Victoriei - bd. Naţiunile Unite - alveolă Parc Izvor.

În intervalul orar 16.00 - 16.30 va avea loc staţionarea în alveolă Parc Izvor. Între orele 16.30 şi 17.30 se va desfăşura deplasarea în marş pe traseul alveolă Parc Izvor - bd. Naţiunile Unite - str. B.P. Haşdeu - Splaiul Independenţei - şos. Cotroceni - bd. Geniului.

Între orele 17.30 - 18.00, participanţii la marş vor staţiona pe bd. Geniului, scrie Agerpres.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md