19:43:55 16.01.2018
Stiri

TAXE de zeci de lei pentru livrarea PENSIEI la domiciliu? Răspunsul „Poștei Moldovei”

Social 11.09.2017 14:30 Vizualizări1312 Autor: Ziarul National
TAXE de zeci de lei pentru livrarea PENSIEI la domiciliu? Răspunsul „Poștei Moldovei”

„Poșta Moldovei” neagă faptul că planifică să perceapă taxe pentru livrarea pensiei la domiciliu. Instituția precizează că beneficiarii care sunt în imposibilitate de merge de sine stătător la oficiu poștal, din motiv de boală sau alte cauze justificate, primesc în continuare gratuit pensia la domiciliu.

„Pentru aceasta, vârstnicii și invalizi trebuie să depună o cerere. Nu exista niciun regulament sau alt document care sa prevadă perceperea taxei pentru livrarea pensiei la domiciliu de la această categorie de beneficiari. „Posta Moldovei” preia taxă doar de la beneficiarii care pot ridica singuri pensia de la poștă, dar preferă ca banii să le fie aduși acasă”, precizează „Poșta Moldovei” într-un comunicat de presă.

Menționăm că sindicatele din R. Moldova au anunțat că vor contesta regulamentul „postat” pe site-ul oficial al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” cu privire la acest subiect. Ziarul sindicatelor, „Vocea Poporului” a scris că, de la 1 septembrie curent, pensionarii care doresc să le fie adusă pensia acasă vor trebui să achite pentru acest serviciu.

De la pensionarii din Chișinău se percep 30 de lei, de la cei din centrele raionale – 10 lei, iar de la sate – 5 lei. Excepție fac invalizii și bătrânii care se mișcă cu dificul­tate, de obicei, mai în vârstă de 70 de ani.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

15.01.2018 09:00 Nicolae Negru Referendumul, între formalismul CEC ș...

12.01.2018 09:10 Nicolae Negru Cum poate anula Moscova legea împotri...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md