08:14:45 18.01.2020
 
Stiri

Tarifele la energia electrică și la gaze vor fi MAJORATE? Dodon: „Trebuie să ne clarificăm de ce ANRE-ul a redus unele tarife înainte de alegeri”

Economie 26.06.2019 13:35 Vizualizări3824 Autor: Ziarul National
Tarifele la energia electrică și la gaze vor fi MAJORATE? Dodon: „Trebuie să ne clarificăm de ce ANRE-ul a redus unele tarife înainte de alegeri”


Fosta guvernare din R. Moldova s-ar fi implicat anul trecut la stabilirea tarifelor la energia electrică și gazele naturale și le-a mișcorat în ajunul alegerilor locale, afirmă președintele Igor Dodon.

Șeful statului a declarat astăzi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, că responsabilii Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică (ANRE) au prezentat informații despre formarea tarifelor la energia electrică și la gazele naturale.

„În anul trecut, conducerea politică s-a implicat în stabilirea tarifelor și pur electoral a mers cu unele indicații probabil. Trebuie să ne clarificăm de ce ANRE-ul a redus unele tarife înainte de alegeri și trebuie să ne clarificăm ce facem la această etapă”, a anunțat Dodon, fără a oferi mai multe detalii, pentru a nu da curs „speculațiilor”.

De asemenea, membrii Consiliulu Suprem de Securitate au discutat despre contractele de livrare a energiei electrice din afara republicii și din Transnistria.

„A fost solicitată informație suplimentară despre contractul în baza căruia R. Moldova primește energie electrică din Transnistria. Ne interesează prețurile, contractul semnat, care a intrat în vigoare la 1 aprilie 2019, ca să vedem dacă sunt intermediari sau nu, sunt încălcări sau nu”, a mai spus Dodon.

Anterior, reprezentanții noii guvernări au anunțat că demarează negocierile cu „Gazprom” privind încheierea unui nou contract de livrare a gazelor naturale de la 1 ianuarie 2020, iar Igor Dodon s-a oferit să ajute, „având în vedere relațiile mele personale cu conducerea Federației Ruse”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Voila 26.06.2019 17:46

În Moldova ar trebui crescută capacitatea de generare electrică pe bază de gaz natural. Dar probabil nu se va face nimic, pentru că 1) centrala de la Cuciurgan devine fier vechi și rușii pierd bani; 2) românii pierd bani pentru că nu mai au unde exporta curent.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md