10:52:47 18.05.2024
Stiri

SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest

Actualitate 19.04.2024 16:19 Vizualizări1050 Autor: ZiarulNational
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest


Credeți că închiderea aplicațiilor pe iPhone va îmbunătăți durata de viață a bateriei? Mai gândiți-vă o dată.

Utilizatorii de iPhone caută în mod constant modalități de a economisi bateria, în special cei care folosesc dispozitive mai vechi. După dețineți un telefon Apple de o perioadă destul de lungă de timp, veți deveni foarte conștient de faptul că bateria se epuizează din ce în ce mai repede. Iar atunci când vă aflați afară din locuință, departe de o sursă de alimentare, acest lucru poate deveni o problemă reală.

Așadar, mulți dintre noi recurg la diverse metode pentru a proteja baterie. Una dintre acestea este închiderea aplicațiilor – un lucru care pare destul de logic. Dacă ai mai puține aplicații deschise, cu siguranță dispozitivul tău nu va trebui să jongleze cu atât de multe deodată și, ulterior, asta va proteja bateria. Nu este tocmai surprinzător faptul că mulți dintre noi dau frecvent swipe în sus pe ecran și închid acele aplicații. Și facem acest lucru convinși că suntem pe cale să vedem o mare răsplată la capitolul autonomie.

Totul sună destul de logic și cu siguranță are sens. Cu toate acestea, Apple a explicat că nu este chiar așa.

Chiar dacă poți să treci rapid de la o aplicație la alta atunci când le ții „deschise”, toate aplicațiile pe care crezi că le ai în fundal nu sunt de fapt atât de active pe cât ai putea crede.

Pe un forumu de discuții, Apple explică: „Atunci când apar aplicațiile utilizate recent, aplicațiile nu sunt deschise, ci se află în modul de așteptare pentru a vă ajuta să navigați și să faceți mai multe sarcini”.

Unele aplicații din care ați ieșit recent vor funcționa pentru o perioadă scurtă de timp, dar imediat ce intră în această stare de așteptare, ele nu mai sunt utilizate în mod activ și nu ocupă resurse din sistem.

Altfel spus, nu consumă bateria, iar închiderea lor nu conserva energia. De fapt, închiderea forțată a aplicațiilor poate fi dăunătoare, după cum adaugă un expert Apple: „Ar trebui să forțați închiderea unei aplicații doar dacă aceasta nu răspunde”.

John Gruber, un jurnalist axat pe gadgeturi, a oferit mai multe informații pe blogul Daring Fireball despre motivele pentru care închiderea aplicațiilor poate fi, de fapt, dăunătoare pentru baterie.

El a explicat că aplicațiile din fundal sunt efectiv „înghețate”, limitând drastic ceea ce pot face în fundal și eliberând memoria RAM pe care o foloseau, sistemul iOS fiind foarte eficient la acest capitol.

Este atât de bun la acest lucru încât „dezghețarea” unei aplicații înghețate ocupă mult mai puțin CPU (și energie) decât relansarea unei aplicații care fusese închisă.

Astfel, nu numai că închiderea forțată a aplicațiilor nu ajută, ci chiar dăunează. Durata de viață a bateriei va fi mai mică și va dura mai mult timp pentru a redeschide aplicațiile dacă ele nu se mai află în fundal.

Sursă: unilad.com


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md