04:52:33 18.05.2021
 
Stiri

SURSE // Candidatul socialiștilor la funcția de judecător al Curții Constituționale NU este Bolea, ci un profesor de la ULIM

Actualitate 12.04.2021 11:48 Vizualizări14089 Autor: Ziarul National
SURSE // Candidatul socialiștilor la funcția de judecător al Curții Constituționale NU este Bolea, ci un profesor de la ULIM


Socialiștii se grăbesc să numească un nou judecător la Curtea Constituțională (CC), iar acesta nu ar fi deputatul Vasile Bolea, șeful Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri și imunități.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar urma să decidă numirea unui nou judecător la Înalta Curte chiar mâine, 13 aprilie, așa cum a solicitat ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, fostul consilier al socialistei Zinaida Greceanîi.

Deschide.md scrie, cu referire la surse bine informate, că persoana pe care socialiștii vor s-o vadă în funcția de judecător al CC este Lilia Mărgineanu, decanul Facultății de Drept de la ULIM, aparent neafliată politic, colegă cu judecătorul Înaltei Curți, Serghei Țurcan.Aceeași sursă precizează că în operațiunea de propulsare a Lilei Mărgineanu la CC este implicat, alături de socialiști, și fostul președinte al CSJ și CC de pe timpul lui Plahotniuc, Mihai Poalelungi. Acesta încearcă să convingă mai mulți membri ai CSM care-i sunt apropiați încă de pe timpurile în care acesta controla total sistemul de justiție s-o susțină pe Mărgineanu.

CITIȚI și DOC // Socialiștii se GRĂBESC: Solicită CSM-ului să numească un judecător la Curtea Constituțională înainte ca instituția să tranșeze chestiunea dizolvării Parlamentului

Pe de altă parte, și socialiștii insistă pe lângă membrii CS desemnați de aceștia la începutul anului 2020 s-o susțină pe Mărgineanu.

Deschide.md mai scrie că „în joc” a intrat și Veaceslav Platon, care l-a convins pe Alexandr Stoianoglo de asemenea în favoarea lui Mărgineanu.

„Aceleași surse menționează că, de fapt, asistăm la o înțelegere dintre Dodon, Plahotniuc și Platon care și-au unit forțele împotriva Maiei Sandu nu doar în Parlament, ci și în sistemul de justiție constituțională”, cităm din materialul publicat pe deschide.md.

Înalta Curte urmează să examineze joi, 15 aprilie, sesizarea depusă de președintele R.Moldova, Maia Sandu, privind constatarea circumstanțelor pentru dizolvarea Parlamentului după ce deputații nu au reușit să învestească, de două ori, Guvernul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md