11:57:43 22.10.2020
 
Stiri

SUA anunță o nouă listă de sancțiuni pentru oligarhii ruși: Sunt vizați colaboratori ai lui Yevgeniy Prigozhin, coordonatorul rețelei de troli și finanțatorul companiei de mercenari Wagner

Actualitate 24.09.2020 16:39 Vizualizări675 Autor: Ziarul National
SUA anunță o nouă listă de sancțiuni pentru oligarhii ruși: Sunt vizați colaboratori ai lui Yevgeniy Prigozhin, coordonatorul rețelei de troli și finanțatorul companiei de mercenari Wagner Wikipedia
Yevgeniy Prigozhin


SUA au impus miercuri sancțiuni asupra membrilor unei rețele conectate la agentul rus Yevgeniy Prigozhin, vizând entități și persoane care lucrează în numele său pentru a accentua influența Rusiei în Republica Centrafricană (CAR). Sancțiunile vizează, de asemenea, actorii implicați în sprijinirea activităților Serviciului Federal de Securitate (FSB), pentru susținerea încercărilor persoanelor incluse pe lista neagră a guvernului american de a se sustrage sancțiunilor.

Prigozhin este liderul și finanțatorul Agenției de Cercetare pentru Internet, ferma rusă de troli. Agenția de Cercetare pentru Internet desfășoară operațiuni menite să accentueze tensiunile și diviziunile politice în lume, inclusiv în Statele Unite, anunța Departamentul de Stat.

Prigozhin este, de asemenea, considerat a fi managerul și finanțatorul companiei militare private rusești Wagner, o forță delegată a Ministerului Apărării din Rusia, care conduce sau a efectuat operațiuni în țări străine precum Ucraina, Siria, Sudan, Libia și Mozambic.

Concret, sancțiunile SUA vizează opt persoane și șapte entități implicate direct în promovarea influenței Rusiei. Pe lângă direcționarea operațiunilor Prigozhin în RCA, persoanele desemnate includ actori care sprijină activitățile FSB și care sunt angajate în activități de evaziune a sancțiunilor.

Prima tranșă de sancțiuni vizează trei persoane și două companii miniere care lucrează în numele lui Yevgeniy Prigozhin, aliatul luiPutin, care a fost acuzat de procurorul american Robert Mueller pentru încercări de a influența alegerile prezidențiale din 2016 și despre care se crede că deține Grupul Wagner, o companie militară privată rusă activă în Libia, Siria și Ucraina.

„Yevgeniy Prigozhin are o rețea internațională de susținători pentru a-și răspândi influența politică și economică malignă pe glob", a declarat secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin într-o declarație. „Statele Unite vor viza în continuare capacitatea lui Prigozhin de a desfășura operațiuni la nivel global”.

Persoanele vizate pentru legăturile lor cu Prigozhin sunt acuzat că au acționat pentru a „avansa influența Rusiei în Republica Centrafricană (CAR)", a declarat departamentul într-un comunicat, citat de b1tv.ro.

Două companii miniere - M Finans, cu sediul în Rusia, și Lobaye Invest, cu sediul în CAR - au fost sancționate, precum și angajații Dmitry Sergeevich Sytii, Yevgeniy Khodotov și Alexander Yuryevich Kuzin.

Alte cinci persoane și cinci companii au fost sancționate pentru că au ajutat FSB și ar fi ajutat Rusia să se sustragă de la sancțiuni.

Sancțiunile sunt introduse împotriva cetățenilor ruși Boris Gaikovich, Elena Ivanova, Evgeni Khodotov, Nadezhda Kuchumova, Alexander Kuzin și Vladislav Zanin, precum și împotriva companiilor rusești M Finans și Okeanos.

Includerea în lista de sancțiuni înseamnă înghețarea activelor acestora din Statele Unite și interdicția pentru cetățenii sau firmele americane de a desfășura afaceri cu persoanele din listă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

12.10.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine mai are nevoie ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md