22:33:22 18.04.2019
 
Stiri

STUDIU // Homeopatia, INUTILĂ în tratarea oricărei boli

Știri 02.05.2018 12:03 Vizualizări966 Autor: Ziarul National
STUDIU // Homeopatia, INUTILĂ în tratarea oricărei boli sursa: digi24.ro

Homeopatia este inutilă în tratarea oricărei boli, este concluzia la care a ajuns un renumit om de știință după analizarea mai multor studii. Cercetarea a demonstrat că acest controversat tratament este la fel de eficient ca și medicația placebo.

Profesorul Paul Glasziou, de la Universitatea australiană Bond, a condus o amplă cercetare care a studiat rezultatele a 176 de studii despre tratamentele homeopate şi rezultatele înregistrate de acestea. Studiile s-au bazat pe tratarea a 68 de afecţiuni diferite. În niciunul dintre cazuri nu a fost dovedită eficacitatea tratamentelor homeopatice, scrie Independent.

„Exceptând efectul placebo, nu am descoperit dovezi care să ne convingă de faptul că homeopatia poate trata afecţiunile respective“, a precizat profesorul Paul Glasziou.

Glasziou spune că a acceptat această cercetare cu o atitudine deschisă, „curios dacă acest tratament ar putea totuși să funcționeze”.

„Am început această călătorie medicală cu un grad ridicat de curiozitate şi interes, pe care mi le-am pierdut însă după ce am analizat datele furnizate de studiile respective. Nu am descoperit nimic convingător”, a spus Paul Glasziou.

„Pot să înțeleg de ce Samuel Hahnemann, fondatorul homeopatiei, era nemulțumit de practicile medicinii din secolul XVIII, precum luarea de sânge și purgația, și de ce încerca să găsească alternative mai bune. Dar cred că ar fi dezamăgit de cum a evoluat homeopatia”, a adăugat Paul Glasziou.

Oamenii care aleg homeopatia își pot pune viața în pericol în momentul în care refuză sau amână tratamentele pentru care exista dovezi clare referitoare la eficiență și siguranță, a avertizat cercetătorul.

Homeopatia se bazează pe tratamente obținute din substanțe de origine minerală, vegetală și animală. Aceste medicamente se numesc remedii homeopatice și nu sunt toxice pentru organism.

Potrivit practicanților, homeopatia stimulează procesul de autovindecare, folosindu-se de forţa vitală provenind din regnul vegetal, mineral sau animal. Medicul prescrie remediile, ținând cont de caracteristicile pacientului și de afecţiunile mai vechi, transmite digi24.ro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md