„Spionul” rușilor din Parlament, prin videoconferință în fața magistraților: Ion Creangă rămâne în arest preventiv
Șeful Direcției Generale Juridice a Parlamentului, Ion Creangă, cercetat penal pentru trădare de patrie, rămâne în arest preventiv.
Curtea de Apel Chișinău a menținut astăzi în vigoare decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, de pe 2 august curent, privind plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a lui Creangă, și a respins recursul avocatului său.
Ion Creangă nu a fost prezent fizic la Curtea de Apel Chișinău, dar a fost conectat la ședință prin videoconferință.
Funcționarul, suspendat din funcție pe perioada anchetei, refuză în continuare să facă declarații în fața procurorilor.
CITIȚI și A vândut sau nu rușilor secrete de stat? Tactica aplicată de „spionul” Creangă din Parlament în raport cu procurorii
Creangă a fost reținut în noaptea de 30 spre 31 iulie curent dintr-un local din Chișinău, unde se afla cu asistentul atașatului militar al Federației Ruse în R. Moldova, Dmitri Kelov, un angajat al serviciilor secrete rusești care activa sub acoperire diplomatică la Chișinău.
Potrivit procurorilor, Creangă îi transmitea lui Kelov documente, inclusiv atribuite la secret de stat, contra unor sume cuprinse între 500 și 2 000 de dolari.
Pentru transmiterea de informații către Kelov, expulzat între timp din R. Moldova, a fost reținut și un polițist de frontieră care activa la aeroport, acesta fiind cercetat penal pentru complot împotriva R. Moldova. Și polițistul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.
România a livrat în R. Moldova o cantitate-RECORD de gaze, aproape de capacitatea maximă a conductei Iași - Ungheni - Chișinău. Electricitatea din România a acoperit vineri 75% din consumul republicii noastre
Vicepremierul Mihai Popșoi, întrevedere la Kiev cu Volodimir Zelenski: ,,Ucraina apără valorile noastre comune și protejează R. Moldova de urgia Kremlinului”
Lovitură pentru Putin din partea lui Zelenski: Armata Ucrainei are un AVANTAJ neașteptat, cu 50% mai puternic decât Rusia