00:51:21 25.10.2021
Stiri

Spicherul Igor Grosu: „Succesul R. Moldova depinde de reușita reformei în sistemul justiției”

Actualitate 13.10.2021 12:55 Vizualizări1052 Autor: Ziarul National
Spicherul Igor Grosu: „Succesul R. Moldova depinde de reușita reformei în sistemul justiției”


Îmbunătățirea situației social-economice a R. Moldova depinde de realizarea cu succes a reformei justiției, a declarat astăzi președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul întrevederii avute cu membrii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

„Succesul Republici Moldova în domeniile protecției sociale, sănătății, economiei, atragerii investițiilor depinde de reușita reformei în sistemul justiției. Justiția este sistemul nervos al republicii și noi trebuie să îl însănătoșim. Nu vom accepta perpetuarea modelelor vechi – interferențe în sistemul justiției, interese oligarhice, delapidări ale banului public, inacțiunea instituțiilor de reglementare. Acestea sunt așteptările cetățenilor și prioritățile noastre”, le-a transmis spicherul oficialilor europeni.

Igor Grosu le-a mai vorbit coraportorilor pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, despre proiectele inițiate în scopul combaterii corupției, reformării sistemului justiției, eficientizării instituțiilor publice.

De asemenea, președintele Parlamentului a anunțat despre aprobarea, în prima lectură, a proiectului de ratificare a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenței împotriva femeilor şi a violenței domestice: „Este un instrument indispensabil al sistemului de ocrotire a drepturilor omului. Îl vom supune votului pentru ratificare, în lectură finală, în ședința imediat următoare a Legislativului”.

Un comunicat de presă al Legislativului mai precizează că Igor Grosu a informat membrii delegației APCE despre realizarea angajamentelor privind protecția socială a cetățenilor: creșterea pensiei și a altor plăti sociale pentru circa 400 de mii de beneficiari.

„În bugetul de stat pentru anul 2022 vom stabili noi pachete de măsuri pentru susținerea populației și agenților economici, în special, în contextul situației pandemice”, a afirmat spicherul Igor Grosu.

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) efectuează o vizită de documentare la Chișinău până pe 6 octombrie curent.

Pe agenda discuțiilor oficialilor europeni se regăsesc subiecte ce țin de ultimele evoluții politice din R. Moldova, planul de acțiuni ale Guvernului, agenda de reforme, dar și procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 13.10.2021 13:16

Ce e de făcut cu calitatea leguitorilor(care nu știu ce votează și îi găsesc vinovați pe cei care propun inițiative legislative în cazurile când se ”descoperă” efecte ”suspensive”?). De asemenea, ce e de făcut cu funcționarii care ignoră aplicarea titlurilor executorii obligatorii și care ajung dosare la CtEDO?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md