11:48:51 03.12.2021
Stiri

Spicherul Igor Grosu, la Atena: „Suntem determinați să reformăm R. Moldova, pentru ca cetățenii noștri să trăiască bine la ei acasă”

Actualitate 21.10.2021 14:59 Vizualizări620 Autor: Ziarul National
Spicherul Igor Grosu, la Atena: „Suntem determinați să reformăm R. Moldova, pentru ca cetățenii noștri să trăiască bine la ei acasă”


Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi, la Atena, un dialog cu secretarul general al Consiliului Europei (CoE), Marija Pejčinović Burić.

Un comunicat de presă al Legislativului arată că Igor Grosu a mulțumit oficialului CoE pentru deschidere și sprijinul oferit Republicii Moldova în reformarea sectorului justiției, elaborarea unui program de recuperare economică, cooperarea cu autoritățile publice locale, securitatea regională, precum și în lupta cu COVID-19 și criza energetică.

Igor Grosu a dat asigurări că schimbările pornite în societate și în clasa politică sunt inevitabile și sunt susținute de către toți cetățenii Republicii Moldova.

CITIȚI și Spicherul Igor Grosu și-a început vizita în Grecia: Întâlnire cu diaspora și premiu cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la Revoluția Elenă

„Avem o agenda ambițioasă și suntem determinați să o îndeplinim pentru a reforma R. Moldova, pentru ca cetățenii noștri să trăiască bine la ei acasă”, a spus președintele Parlamentului.

Tot în marja Conferinței europene a președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei, care se desfășoară în capitala Greciei, Atena, în zilele de 21-22 octombrie, Igor Grosu a avut o întrevedere și cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Rik Daems.

Discuțiile au vizat relațiile de parteneriat dintre Republica Moldova și APCE, precum și evoluțiile din republica noastră.

Igor Grosu a mulțumit pentru expertiza oferită de către Consiliul Europei în eforturile Republicii Moldova de a avansa pe reforma justiției și combaterea corupției. În context, s-a vorbit despre angajamentul noii guvernări de la Chișinău să curețe instituțiile statului de corupți și de a relansa economia țării.

„Agenda parlamentară este axată pe reforme orientate în beneficiul fiecărui cetățean și noi vom valorifica deplin deschiderea și suportul Uniunii Europene”, a accentuat președintele Parlamentului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md