19:36:37 16.01.2018
Stiri

Soliști de RENUME din zece țări, la Festivalul „Maria Bieșu” care începe mâine la Chișinău

Social 07.09.2017 13:00 Vizualizări621 Autor: Ziarul National
Soliști de RENUME din zece țări, la Festivalul „Maria Bieșu” care începe mâine la Chișinău

Cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” va fi organizată la Teatrul de Operă și Balet (TNOB) cu același nume în perioada 8-17 septembrie curent.

La această ediție, vor evolua soliști de renume din zece ţări, cum ar fi Inna Los, solistă la Metropolitan Opera din SUA, Natalia Gavrilan, solista Teatrului de Operă „La Scala”, Ahmed Agadi, solistul Teatrului Mariinski, Andrei Jilihovschi, solistul Teatrului Bolshoi, și dirijorul Anton Grishanin, de asemenea de la Teatrul Bolshoi, Pavlo Tolstoy, solistul Operei Naționale Poloneze, Maria Poliudova, Vladimir Statnîi și Alexandru Samoilă de la Teatrul de Operă din Odesa, Ucraina, Dinu Tamazlâcaru și Anastasia Limenko – prim-soliști la StaatsBallet Berlin, Germania, dirijorul Alexei Baklan, Teatrul de Operă din Kiev, Ucraina, dirijorii Andriy Yurkevych, Yalchin Adigozalov din Azerbaidjan, Manuel Busto din Spania, Nicolae Dohotaru și Dumitru Cârciumaru.

În cadrul festivalului vor fi implicate și cele mai mari forțe artistice ale TNOB „Maria Bieșu”, precum:Vladimir Dragoș, Iurie Gâscă, Rodica Picireanu, Iurie Maimescu, Lilia Șolomei, Liliana Lavric, Mariana Bulicanu, Mihail Munteanu ș.a., care împreună cu invitații vor prezenta cele mai îndrăgite creații ale teatrului liric din Republica Moldova.


Ediția aniversară a Festivalului, dedicată celor 25 de ani de la lansarea inițiativei de către cea numită „Primadona operei naționale” de a fonda un festival al vedetelor de teatru de operă și balet „Invită Maria Bieșu”, va cuprinde șapte spectacole, cinci opere și două balete.

Festivalul se va deschide mâine cu celebra operă „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, iar la 13 septembrie va avea loc premiera spectacolului de operă „Macbeth” de Giuseppe Verdi. Evenimentul, desfășurat sub egida premierului Pavel Filip, se va încheia cu un concert de gală.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

15.01.2018 09:00 Nicolae Negru Referendumul, între formalismul CEC ș...

12.01.2018 09:10 Nicolae Negru Cum poate anula Moscova legea împotri...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md