03:21:01 25.06.2021
 
Stiri

VIDEO // Socialistul Bolea, pus la punct de un deputat care a apărat cu arma în mâini independența R. Moldova: „În Duma de Stat a Federației Ruse nu a vorbit nimeni în limba bașchiră. Să fie respectată limba statului în Parlamentul căruia mă aflu”

Actualitate 16.04.2021 12:40 Vizualizări43258 Autor: Ziarul National
VIDEO // Socialistul Bolea, pus la punct de un deputat care a apărat cu arma în mâini independența R. Moldova: „În Duma de Stat a Federației Ruse nu a vorbit nimeni în limba bașchiră. Să fie respectată limba statului în Parlamentul căruia mă aflu”
Deputatul democrat Ion Leucă


Deputatul socialist Vasile Bolea, de altfel vorbitor de limbă română, a fost pus la punct de către democratul Ion Leucă, după ce a ieșit astăzi la tribuna Parlamentului și a ținut, nitam-nisam, un discurs în limba rusă vizavi de proiectul socialiștilor de a acorda tuturor gospodăriilor din R. Moldova, inclusiv ale deputaților, compensații de 428 de lei la plata energiei electrice pentru lunile aprilie și mai.

Deputatul Ion Leucă, participant la războiul de pe Nistru, i-a transmis acestuia că trebuie să respecte limba statului pentru care și-a riscat viața.

„Eu nu vreau să asist la ședințele Dumei de Stat a Federației Ruse. Eu am respect deosebit față de toate minoritățile naționale care sunt în R. Moldova, dar nu-mi aduc aminte ca în Duma de Stat a Federației Ruse cineva să fi vorbit în limba bașchiră, iacută sau a altor conaționalități care viețuiesc pe teritoriul Federației Ruse. Toți stimează statalitatea Federației Ruse, limba de stat acceptată în Federația Rusă. Vreau ca în statul R. Moldova, pentru care am luptat și am riscat cu propria viață, să-mi fie respectată limba statului în Parlamentul căruia mă aflu”, a declarat Ion Leucă.

Menționăm că, de regulă, discursurile în limba rusă sunt ținute în Parlament de cei câțiva deputați socialiști și de la Partidul ȘOR care nu cunosc limba statului pe care îl conduc. De asemenea, în Legislativ mai persistă parctica traducerii actelor oficiale și în limba rusă, în condițiile în care R. Moldova are o singură limbă de stat - limba română.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Vasile 16.04.2021 16:35

Eu cred ca Bulea sa rusinat mult de replica lui Leanca si... va fi melul sacrificat!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md