18:55:54 22.09.2018
 
Stiri

Socialiștii, SINGURI la dezbaterile televizate cu privire la referendumul de duminică? Liberalii anunță că NU merg la televiziune

Politică 14.11.2017 14:00 Vizualizări970 Autor: Ziarul National
Socialiștii, SINGURI la dezbaterile televizate cu privire la referendumul de duminică? Liberalii anunță că NU merg la televiziune Unimedia

Referendumul de demitere a primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, va avea loc duminică, pe 19 noiembrie, iar câteva posturi de televiziune au anunțat dezbateri pentru cei doi participanți înregistrați la plebiscit - Partidul Socialiștilor și Partidul Liberal.

„Miercuri voi participa la dezbaterile de la Moldova 1 (19.55). Joi la cele de la ProTV Chişinău (21.00). Vineri NTV Moldova (19.40). Astept să vină Dorin Chirtoacă la cele prevăzute de CEC ca și concurenți în campanie”, și-a prezentat programul liderul socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban.

De cealaltă parte, liberalii anunță că nu vor delega pe nimeni la aceste dezbateri.

„Anunțăm opinia publică că nu vom delega niciun reprezentant la dezbaterile electorale pentru desfășurarea referendumului local din 19 noiembrie 2017, din motive evidente. Acest referendum este ilegal, organizat cu grave încălcări ale Constituției Republicii Moldova, ale Codului Electoral și ale Cartei Europene a Autonomiei locale, fapt confirmat și prin Rezoluția adoptată la 19 octombrie 2017, de către Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei. Participând la sute de întâlniri cu alegătorii din municipiul Chișinău, ne-am convins că acest referendum nu vine să soluționeze problemele locuitorilor municipiului Chișinău, dar este o risipă a banilor publici”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului Liberal.

În opinia liberalilor, participarea lor la dezbaterile electorale televizate ar duce „la recunoașterea acestui referendum ilegal, inclusiv am legaliza moftul socialiștilor, prin care se vor cheltui 9 milioane de lei din buzunarul locuitorului municipiului Chișinău”.

„Îndemnăm alegătorii din municipiul Chișinău să nu participe pe 19 noiembrie la această farsă organizată de socialiști, numită referendum”, îndeamnă PL.

Menționăm că referendumul a fost inițiat de socialiști, iar PL, PAS, PLDM, PPDA, PUN și PD au anunțat că boicotează acest exercițiu electoral.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md