15:47:12 23.02.2024
Stiri

SFATURI UTILE // Ce şi cum mănâncă femeile de succes

Știri 17.05.2017 17:30 Vizualizări2522 Autor: Ziarul National
SFATURI UTILE // Ce şi cum mănâncă femeile de succes sursa: ele.ro


Femeile de succes au câteva obiceiuri alimentare care le ajută să reuşească mereu atât în viaţa privată, cât şi la locul de muncă.

Teoriile despre obiceiurile oamenilor de succes ale autorului lucrării „The Seven Habits of Highly Effective People”, Stephen Covey, sugerează că, dacă le adoptăm şi noi, succesul nu va întârzia să apară.

Află despre aceste obiceiuri, adopta-le în propriul tău comportament, practică-le cu regularitate şi apoi bucură-te de succes. Viaţa ta începe să se schimbe!

Femeile de succes mănâncă mâncare gătită

Femeile de succes îşi gătesc singure mâncarea cât mai des cu putinţă, iar motivul este simplu: vor să controleze calitatea alimentelor şi a ingredientelor pe care le consumă. În plus, mâncarea gătită este esenţială pentru un aport nutritiv optim şi pentru controlul eficient al caloriilor. Pentru femeile care gătesc în casă şi care sunt preocupate de propria sănătate, silueta nu este o problemă.

Nu sar peste micul dejun
O caracteristică întâlnită în cazul tuturor oamenilor de succes este faptul că nu sar niciodată peste micul dejun. Micul dejun este esenţial şi pentru menţinerea siluetei în 80% din cazurile studiate de expertul Stephen Covey. Explicaţia este simplă: persoanele care mănâncă întotdeauna dimineaţa nu au problemele cu vitaminele şi mineralele şi consumă foarte puţine calorii din grăsimi.

Beau foarte multă apă

Nu beau băuturi acidulate sau ice tea, ci foarte multă apă. Consumul suficient de apă este vital pentru organism, deoarece ajută la funcţionarea optimă a acestuia. Dacă vrei ca organismul tău să funcţioneze în parametri maximi, bea cel puţin 1,5 litri de apă pe zi.

Mănâncă puţin şi des

Atunci când trec cel puţin trei ore fără să fi mâncat ceva, nivelul cortizolului din organism creşte, iar acesta reprezintă un semnal pentru organism, care începe să acumuleze grăsime în zona abdominală. Astfel, persoanele care sar peste mese înregistrează un nivel mult mai mare al cortizolului, în comparaţie cu persoanele care mănâncă regulat. Dacă vei mânca puţin şi des, nivelul cortizolului se va menţine scăzut.

Spre exemplu, un studiu publicat în Revista de Medicină New England şi citat de womenshealthmag.com a demonstrat că persoanele care mănâncă puţin, dar de şase ori pe zi slăbesc mult mai mult decât cele care mănâncă o cantitate mai mare de alimente de trei ori pe zi, deşi numărul caloriilor este acelaşi.

Mănâncă multe fructe şi legume

Femeile de succes pun un mare preţ pe vitamine, deoarece ştiu că acestea le ajută să funcţioneze la un nivel maxim, inclusiv cerebral. Fructele, legumele şi cerealele integrale sunt foarte sănătoase pentru organism. Astfel de alimente ocupă mai mult loc în stomac şi conţin mai puţine calorii. Prin urmare, sunt recomandate tuturor femeilor preocupate de siluetă. La polul opus se află alimentele foarte calorice, precum untul, uleiul, dulciurile sau îngheţata. Acestea ocupă puţin loc în stomac, nu te ajută să scapi de senzaţia de foame şi eliberează în organism un mare număr de calorii.

Sursa: ele.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md