SFATURI prin care să stai departe de crizele nervoase
„Dă-ți un răgaz, pentru a sta departe de crizele nervoase” – Karen Salmansohn
Când viața devine dificilă, poate fi destul de greu să îți amintești cum ar trebui să acționezi pentru a fi puternic.
Căderile nervoase sunt definite astfel: „situații stresante din care pacientul nu poate ieși și nici nu poate acționa normal în viața de zi cu zi. ”
Stresul este principalul factor care duce la căderile nervoase: stresul social, stresul financiar, stresul la serviciu, stresul în familie și orice altă formă de stres.
Dr. Daniel K. Hall-Flavin spune despre căderile nervoase: „acestea nu reprezintă o boală mentală, însă asta nu înseamnă că reprezintă o normalitate.”
Din fericire, terapeuții s-au reunit pentru a discuta despre această problemă, care tulbură liniștea la nivel mondial.
Iată care sunt elementele care împiedică apariția unei căderi nervoase:
1. Acceptă ceea ce nu poți schimba
Dar schimbă ceea ce stă în puterile tale. Nu vom putea schimba întotdeauna lucrurile, așa cum ne dorim, însă este întotdeauna ceva de schimbat pentru a ne putea trata.
„Recunoașterea faptului că, uneori, nu putem controla anumite situații, oricât de mult ne-am dori asta”, spune psihologul Amy Morin.
Deci, schimbă-ți gândirea pentru a înțelege că unele lucruri nu se pot schimba.
2. Concentrează-te pe elementele pozitive
Conștientizează faptul că ne putem bucura de elemente pozitive în fiecare zi, acordă-ți zilnic timp pentru a aprecia lucrurile pozitive din viața ta.
Terapeuții spun să ne concentrăm pe lucrurile pozitive, mai ales atunci când trecem prin perioade stresante, astfel încât să menținem energia pozitivă și să prevenim o cădere nervoasă.
3. Acceptă-ți durerea
Viața vine la pachet cu durere, chiar dacă ne-am dori cu toții să trecem prin viață fără suferință. Atunci când înveți să îți accepți durerea, devii mai puternic și te poți feri de căderile nervoase.
4. Lasă-te să resimți emoțiile
Emoțiile nu sunt bune sau rele, ele apar în viața fiecăruia, iar ideea principală este de a le îmbrățișa și de a le resimți astfel încât să putem îndepărta stresul și căderile nervoase.
Singurul lucru pe care îl putem controla este modul în care reacționăm, atunci când resimțim emoțiile.
5. Găsește-ți sistemul de susținere
Terapeuții au demonstrat în nenumărate rânduri faptul că cel mai important element este acela de a ne simți iubiți și protejați de cei dragi. Familia și prietenii cu siguranță te pot ajuta să depășești orice moment dificil, trebuie doar să vorbești și să nu devii victima căderilor nervoase.
6. Fă ceea ce iubești
Chiar dacă locul de muncă actual nu este chiar cel pe care ți l-ai dorit, poți găsi timp să faci ceea ce îți dorești. „Atunci când facem ceea ce iubim cel mai mult, avem toate șansele să avem mai mult succes și să fim mai fericiți”, spune Vishnu Verma.
7. Nu ești doar tu în această situație
Atunci când treci prin momente dificile, amintește-ți că nu ești singura persoană care are probleme și că doar tu poți să le depășești, prin puterea interioară și prin pozitivism. Sigur cunoști exemple de oameni care au trecut prin mult mai multe probleme și le-au făcut față.
8. Nu o să dureze o veșnicie
Chiar dacă ai impresia că se termină lumea, atunci când ai probleme, amintește-ți că totul este trecător, chiar și situațiile mai puțin plăcute, asta te va ajuta să nu faci o criză de nervi.
9. Râzi
Nu este de mirare că râsul este cea mai bună metodă de tratament.
„Râsul îți oferă curajul și puterea de a-ți găsi însemnătatea și speranța în viață”.
Ia-ți prietenii și faceți ceva frumos împreună. Știai că atunci când ești fericit, crește nivelul de endorfină și astfel poți scăpa de stres? O porție bună de râs este tot ce ai nevoie, atunci când simți că ești cu nervii la pământ.
Sursa: secretele.com
TEATRU // Festivalul visătoarelor, la Iași. Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași a găzduit prima ediție a Festivalului de regie feminină „Cătălina Buzoianu”
Scriitorii interziși în Transnistria vor merge din nou la Tighina, de această dată însoțiți de Oleg Serebrian, vicepremierul responsabil de Reintegrare: Tiraspolul, somat să se abțină de la acțiuni provocatoare
„Inima Nistrului”, un nou traseu de ciclism și drumeție lansat în R. Moldova: În cât timp pot fi parcurși cei 42 km