14:59:57 21.11.2018
 
Stiri

SFATURI prin care să stai departe de crizele nervoase

Știri 12.09.2018 07:30 Vizualizări867 Autor: Ziarul National
SFATURI prin care să stai departe de crizele nervoase Sursa: secretele.com

„Dă-ți un răgaz, pentru a sta departe de crizele nervoase” – Karen Salmansohn

Când viața devine dificilă, poate fi destul de greu să îți amintești cum ar trebui să acționezi pentru a fi puternic.

Căderile nervoase sunt definite astfel: „situații stresante din care pacientul nu poate ieși și nici nu poate acționa normal în viața de zi cu zi. ”

Stresul este principalul factor care duce la căderile nervoase: stresul social, stresul financiar, stresul la serviciu, stresul în familie și orice altă formă de stres.

Dr. Daniel K. Hall-Flavin spune despre căderile nervoase: „acestea nu reprezintă o boală mentală, însă asta nu înseamnă că reprezintă o normalitate.”

Din fericire, terapeuții s-au reunit pentru a discuta despre această problemă, care tulbură liniștea la nivel mondial.

Iată care sunt elementele care împiedică apariția unei căderi nervoase:

1. Acceptă ceea ce nu poți schimba

Dar schimbă ceea ce stă în puterile tale. Nu vom putea schimba întotdeauna lucrurile, așa cum ne dorim, însă este întotdeauna ceva de schimbat pentru a ne putea trata.

„Recunoașterea faptului că, uneori, nu putem controla anumite situații, oricât de mult ne-am dori asta”, spune psihologul Amy Morin.

Deci, schimbă-ți gândirea pentru a înțelege că unele lucruri nu se pot schimba.

2. Concentrează-te pe elementele pozitive

Conștientizează faptul că ne putem bucura de elemente pozitive în fiecare zi, acordă-ți zilnic timp pentru a aprecia lucrurile pozitive din viața ta.

Terapeuții spun să ne concentrăm pe lucrurile pozitive, mai ales atunci când trecem prin perioade stresante, astfel încât să menținem energia pozitivă și să prevenim o cădere nervoasă.

3. Acceptă-ți durerea

Viața vine la pachet cu durere, chiar dacă ne-am dori cu toții să trecem prin viață fără suferință. Atunci când înveți să îți accepți durerea, devii mai puternic și te poți feri de căderile nervoase.

4. Lasă-te să resimți emoțiileEmoțiile nu sunt bune sau rele, ele apar în viața fiecăruia, iar ideea principală este de a le îmbrățișa și de a le resimți astfel încât să putem îndepărta stresul și căderile nervoase.

Singurul lucru pe care îl putem controla este modul în care reacționăm, atunci când resimțim emoțiile.

5. Găsește-ți sistemul de susținere

Terapeuții au demonstrat în nenumărate rânduri faptul că cel mai important element este acela de a ne simți iubiți și protejați de cei dragi. Familia și prietenii cu siguranță te pot ajuta să depășești orice moment dificil, trebuie doar să vorbești și să nu devii victima căderilor nervoase.

6. Fă ceea ce iubești

Chiar dacă locul de muncă actual nu este chiar cel pe care ți l-ai dorit, poți găsi timp să faci ceea ce îți dorești. „Atunci când facem ceea ce iubim cel mai mult, avem toate șansele să avem mai mult succes și să fim mai fericiți”, spune Vishnu Verma.

7. Nu ești doar tu în această situație

Atunci când treci prin momente dificile, amintește-ți că nu ești singura persoană care are probleme și că doar tu poți să le depășești, prin puterea interioară și prin pozitivism. Sigur cunoști exemple de oameni care au trecut prin mult mai multe probleme și le-au făcut față.

8. Nu o să dureze o veșnicie

Chiar dacă ai impresia că se termină lumea, atunci când ai probleme, amintește-ți că totul este trecător, chiar și situațiile mai puțin plăcute, asta te va ajuta să nu faci o criză de nervi.

9. Râzi

Nu este de mirare că râsul este cea mai bună metodă de tratament.

„Râsul îți oferă curajul și puterea de a-ți găsi însemnătatea și speranța în viață”.

Ia-ți prietenii și faceți ceva frumos împreună. Știai că atunci când ești fericit, crește nivelul de endorfină și astfel poți scăpa de stres? O porție bună de râs este tot ce ai nevoie, atunci când simți că ești cu nervii la pământ.

Sursa: secretele.com

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md